НАЧАЛО Други

Binance вече контролира 49% от пазара на криптовалути

31.01.2024 11:45 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance вече контролира 49% от пазара на криптовалути

Най-голямата борса за криптовалути в света Binance отбеляза значителен ръст на пазарния си дял след разрешаването на правните проблеми с Министерството на правосъдието на САЩ (DOJ) през ноември 2023 г.

Според констатациите на познатата компания за пазарни проучвания Kaiko, пазарният дял на Binance, в сравнение с 23 други централизирани борси, е нараснал до 49% през януари. 

Това бележи значително подобрение спрямо многогодишното дъно, наблюдавано през втората половина на 2023 г. Binance разреши споровете си с правителството на САЩ, като се съгласи на санкция от над $4 милиарда и приложи мерки за подобряване на спазването на местните закони, което доведе до напускането на бившия главен изпълнителен директор Чанпен Джао.

Въпреки това си струва да се отбележи, че пазарният дял на Binance все още изостава значително от пика си от 2023 г., когато достигна 65%.

Забележително е, че нямаше непосредствено голямо въздействие върху дела на обема на търговията на Binance веднага след уреждането на спора. Въпреки това ключовите събития през декември и януари бяха благоприятни за Binance.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Байдън срещу Тръмп – кой ще спаси икономиката на САЩ?

Когато се разглежда въпросът кой може да спаси икономиката на САЩ между Байдън и Тръмп, е важно да се разгледат съответните им икономически политики, постижения и потенциални траектории.

22.02.2024 13:00 3 мин. четене

SEC вече са загубили делото за XRP според директора на Ripple

В неотдавнашен разговор с Bloomberg главният изпълнителен директор на Ripple Брад Гарлингхаус навлезе в сложността на продължаващата съдебна битка между Ripple и Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC).

22.02.2024 12:00 2 мин. четене

Бивши директори на FTX и Alameda стартират нова крипто борса

Сривът на FTX остави криптовалутната общност неспокойна, като промени облика на пазара за години напред.

22.02.2024 11:00 1 мин. четене

БРИКС: Поредната държава готова да се присъедини към съюза през 2024 година

След съобщението за разширяване, направено по време на годишната среща на върха през 2023 г., международната общност наблюдава отблизо потенциалните нови членове на алианса БРИКС.

22.02.2024 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.