НАЧАЛО Други

Европа вярва в бъдещето на криптовалутите според ново проучване на Binance

30.01.2024 20:05 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Европа вярва в бъдещето на криптовалутите според ново проучване на Binance

Неотдавнашното проучване на Binance показа все по-голямо приемане на криптовалутите в Европа, което подчертава нарастващата интеграция на цифровите активи в обществените норми.

Информацията сочи, че европейците са привлечени от крипто пазара поради фактори като висока възвръщаемост, децентрализация и иновации според проучване, проведено с лица от четири европейски държави – Франция, Италия, Испания и Швеция.

Според резултатите впечатляващите 73% от жителите на Европа изразяват оптимизъм за бъдещето на криптовалутите.

Освен това в доклада се твърди, че 55% от участниците използват криптовалута за ежедневни покупки, а 10% участват в ежеседмични крипто плащания.

Това съвпада с глобалните тенденции, тъй като докладите сочат значително нарастване на броя на притежателите на криптовалути в световен мащаб, като до декември 2023 г. той ще достигне 580 милиона.

Макар че към края на 2022 г. глобалното приемане отбеляза спад, отчасти дължащ се на срива на голямата крипто борса FTX през ноември 2022 г., в последно време се наблюдава забележителен ръст.

За това възраждане допринасят няколко фактора. По-специално, на 10 януари Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) одобри 11 заявления за спот Биткойн борсово търгуван фонд (ETF), като добави легитимност на индустрията и засили доверието на пазара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Тази държава отказва да се присъедини към съюза

Министерството на външните работи на Мексико наскоро отговори на спекулациите относно потенциалния интерес на страната относно присъединяване към групата БРИКС, която се състои от нововъзникващи икономики.

04.03.2024 20:20 2 мин. четене

5 акции, които да избягвате на фона на икономическото състояние на САЩ

Въпреки че в момента пазарите на акции в САЩ са на исторически високи нива, инвеститорите трябва да бъдат предпазливи.

04.03.2024 16:40 3 мин. четене

Икономиката на ОАЕ може драстично да се разрасне през 2024 година

Прогнозите са, че икономиката на Обединените арабски емирства (ОАЕ) ще нарасне с 5% през 2024 г., което е значително увеличение спрямо отчетения през миналата година ръст от 3.4%.

04.03.2024 12:29 1 мин. четене

Ето какво мисли милиардерът Рей Далио за настоящия фондов пазар

Рей Далио, основателят на Bridgewater, наскоро сподели своята гледна точка за сегашното състояние на фондовия пазар, като посочи, че не смята, че той е в балон.

04.03.2024 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.