НАЧАЛО Други

Binance пуска на пазара функция за NFT заеми

май 27, 2023 12:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance пуска на пазара функция за NFT заеми

Binance, най-голямата крипто борса в света по отношение на обема на търговията, въведе нова функция, свързана с незаменяемите токени (NFT).

Съгласно неотдавнашното съобщение на Binance, платформата ще предостави на потребителите възможността да заемат Етериум (ETH), без да се налага да продават активите си, заедно с нулеви такси за газ.

Binance използва механизма “Peer-to-Pool“, при който Binance NFT служи като пул за заеми. Тази функция е предназначена за лица, които се нуждаят от бърз достъп до средства, но не желаят да се разделят със своите NFT.

Размерът на ETH, които потребителите могат да заемат, зависи от минималната цена на техните NFT. За системата допринасят данни от различни източници, включително оракулската услуга Chainlink (LINK) и NFT пазара OpenSea.

Функциятаж на Binance понастоящем поддържа ограничен брой известни колекции. Платформата обаче планира да въведе допълнителни колекции в близко бъдеще.

Binance изрази следното мнение:

Първоначално тази иновативна функция ще бъде достъпна за избрани високопрофилни NFT проекти като Bored Ape Yacht Club (BAYC), Mutant Ape Yacht Club (MAYC), Azuki и Doodles, като целта е да се предоставят предимствата на децентрализираното финансиране (DeFi) на NFT общността на Binance. Скоро ще бъдат включени още колекции.

Binance представи своята NFT платформа през юни 2021 г. и последователно добавяше нови функции. През март борсата пусна бета версия на “Bicasso“, генератор на NFT изображения, управляван от изкуствен интелект.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Пакистан разкри амбициозен план за дигитална валута

Държавната банка на Пакистан наскоро обяви плана си за създаване на дигитална валута, подобна на Биткойн, присъединявайки се към други държави в стремежа им да създадат дигитална валута на централната банка (CBDC).

юни 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Изкуствен интелект: Американски сенатори прокарват законопроекти за технологията

В четвъртък американски сенатори внесоха два двупартийни законопроекта за изкуствения интелект, в които се разглеждат опасенията, свързани с технологията и се цели да се избегне всякаква поява на плагиатство.

юни 10, 2023 13:00 2 мин. четене

Сделката за тавана на дълга ще ускори срива на долара – Рон Пол

Бившият конгресмен Рон Пол предупреди, че приетият наскоро “Закон за фискалната отговорност” ще има тежки последици за американската икономика и ще засегне най-вече американските граждани.

юни 10, 2023 12:00 2 мин. четене

Robinhood делиства Cardano, Solana и Polygon

Гигантът в търговията Robinhood изключва от списъка няколко известни криптоактива в отговор на това, че Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) съди Binance и Coinbase за предполагаемо нарушение на законите за ценните книжа.

юни 10, 2023 11:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.