НАЧАЛО Биткойн

Биткойн достигна дъното, време е за нов бичи пазар – Майкъл Сейлър

май 25, 2023 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн достигна дъното, време е за нов бичи пазар – Майкъл Сейлър

Според Майкъл Сейлър, съосновател на MicroStrategy, сегашното покачване на стойността на Биткойн бележи началото на нова възходяща тенденция.

Сейлър приписа този нов бичи пазар на няколко фактора, включително халвингът на Биткойн, увеличеното приемане на криптовалути и регулаторните действия, които благоприятстват Биткойн.

Той прогнозира, че интересът на инвеститорите и разработчиците ще се измести от други блокчейн към Биткойн, тъй като регулациите елиминират конкуренти като Етериум.

Гари Генслер, председател на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ, по-рано заяви, че всички криптовалути, различни от Биткойн, попадат в обхвата на законите за ценните книжа.

Сейлър смята, че крипто токените и ценните книжа вероятно ще се сблъскат с широкообхватно регулиране, което може да доведе до тяхната гибел. За разлика от него той смята, че Биткойн е най-сигурната мрежа и актив, без регулаторни притеснения.

Сейлър също така очаква значителен приток на капитал от останалата част от крипто екосистемата към Биткойн.

Той изтъкна наскоро предложените от Съвета за финансови счетоводни стандарти насоки за осчетоводяване и отчитане на криптовалути, които осигуряват яснота и прозрачност на компаниите, държащи криптовалути в балансите си, като MicroStrategy.

Това развитие може да допринесе за по-широкото приемане на Биткойн.

В допълнение към гореспоменатите фактори, Сейлър счита, че миграцията на дейността на Ordinals към мрежата на Биткойн и предстоящото халвинг събитие са бичи индикатори.

Ordinals е протокол, който разширява случаите на използване на блокчейн и допринесе за рязкото увеличаване на броя на ежедневните транзакции с Биткойн. Халвинг събитието, насрочено за април 2024 г., може допълнително да повиши цената на Биткойн, като намали предлагането му.

Въпреки предизвикателствата в крипто пространството, Сейлър остава оптимист за бъдещето на Биткойн. Той твърди, че голяма част от отрицателния ливъридж е премахнат, като предприятията, участващи в шортване, обезпечение с неналични активи и заемане на Биткойн, са изправени пред фалит.

Останалите борси, позволяващи шортване, са подложени на значителен регулаторен натиск. Сейлър смята, че Биткойн е достигнал дъното си и че ливъриджът е премахнат, което показва, че предстои благоприятен период на растеж.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Неактивен от 10 години Биткойн адрес се събуди и прехвърли милиони долари

След десетилетие на спящ режим беше прехвърлено значително количество Биткойн токени от портфейл на нов адрес, на обща стойност около $37.8 милиона, което се равнява на 1432.93 BTC.

юни 8, 2023 18:30 1 мин. четене

Биткойн: Анализатор предупреждава за предстоящ срив – ето защо

Популярен крипто анализатор направи прогноза за бъдещето на Биткойн, като въз основа на мечи сигнал предположи значителен спад.

юни 8, 2023 7:00 2 мин. четене

Биткойн: Топ китовете продължават да трупат BTC

Платформата за крипто анализи Glassnode съобщи, че най-големите притежатели на Биткойн (BTC), които не държат активите си на борси, активно са трупали криптовалутата през последния месец и половина. 

юни 7, 2023 13:59 2 мин. четене

Биткойн, Етериум и Solana предизвикват вълнение на крипто пазара

Според анализатор, страхът от пропускане или FOMO потенциално може да доведе до активизиране на “дребните” търговци в Биткойн сектора (BTC).

юни 6, 2023 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.