Home

Биткойн достигна дъното, време е за нов бичи пазар – Майкъл Сейлър

25.05.2023 7:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн достигна дъното, време е за нов бичи пазар – Майкъл Сейлър

Според Майкъл Сейлър, съосновател на MicroStrategy, сегашното покачване на стойността на Биткойн бележи началото на нова възходяща тенденция.

Сейлър приписа този нов бичи пазар на няколко фактора, включително халвингът на Биткойн, увеличеното приемане на криптовалути и регулаторните действия, които благоприятстват Биткойн.

Той прогнозира, че интересът на инвеститорите и разработчиците ще се измести от други блокчейн към Биткойн, тъй като регулациите елиминират конкуренти като Етериум.

Гари Генслер, председател на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ, по-рано заяви, че всички криптовалути, различни от Биткойн, попадат в обхвата на законите за ценните книжа.

Сейлър смята, че крипто токените и ценните книжа вероятно ще се сблъскат с широкообхватно регулиране, което може да доведе до тяхната гибел. За разлика от него той смята, че Биткойн е най-сигурната мрежа и актив, без регулаторни притеснения.

Сейлър също така очаква значителен приток на капитал от останалата част от крипто екосистемата към Биткойн.

Той изтъкна наскоро предложените от Съвета за финансови счетоводни стандарти насоки за осчетоводяване и отчитане на криптовалути, които осигуряват яснота и прозрачност на компаниите, държащи криптовалути в балансите си, като MicroStrategy.

Това развитие може да допринесе за по-широкото приемане на Биткойн.

В допълнение към гореспоменатите фактори, Сейлър счита, че миграцията на дейността на Ordinals към мрежата на Биткойн и предстоящото халвинг събитие са бичи индикатори.

Ordinals е протокол, който разширява случаите на използване на блокчейн и допринесе за рязкото увеличаване на броя на ежедневните транзакции с Биткойн. Халвинг събитието, насрочено за април 2024 г., може допълнително да повиши цената на Биткойн, като намали предлагането му.

Въпреки предизвикателствата в крипто пространството, Сейлър остава оптимист за бъдещето на Биткойн. Той твърди, че голяма част от отрицателния ливъридж е премахнат, като предприятията, участващи в шортване, обезпечение с неналични активи и заемане на Биткойн, са изправени пред фалит.

Останалите борси, позволяващи шортване, са подложени на значителен регулаторен натиск. Сейлър смята, че Биткойн е достигнал дъното си и че ливъриджът е премахнат, което показва, че предстои благоприятен период на растеж.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн: Ще бъде ли обявен от Тръмп за стратегически резерв на САЩ?

Говори се, че бившият президент и настоящ кандидат за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп ще обяви Биткойн за „стратегически резервен актив“ на крипто конференция в Нашвил по-късно този месец. Този потенциален ход може да отбележи значителна промяна във финансовата стратегия на САЩ.

19.07.2024 10:00 2мин. четене

Приключи ли корекцията в цената на Биткойн?

Крипто стратег, който точно прогнозира корекцията преди халвинга, сега смята, че BTC навлиза във възходящ тренд.

19.07.2024 9:30 1мин. четене

Биткойн ще достигне $110,000 при следващото голямо рали

Очаква се водещата криптовалута да достигне $110,000 при следващото си голямо рали въпреки продължаващите опасения за тенденцията на „по-ниски върхове и по-ниски дъна“ на BTC графиката.

19.07.2024 8:30 2мин. четене

Биткойн (BTC) бележи експлозивен ръст на обема на търговията

Тъй като традиционните финанси интегрират криптовалутата чрез иновации като спот борсово търгувани фондове (ETF) за Биткойн и крипто дебитни карти, обемът на BTC търговията рязко нарасна, конкурирайки се с лидери като Visa и Mastercard.

19.07.2024 7:30 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.