НАЧАЛО Други

Binance повторно ще наддават за крипто заемодателя Voyager

19.11.2022 11:01 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance повторно ще наддават за крипто заемодателя Voyager

Американското подразделение на най-голямата крипто борса в света - Binance.US се готви да подаде оферта за фалиралата платформа за кредитиране Voyager Digital.

След като миналата седмица FTX обяви, че ще подаде документи за несъстоятелност, Voyager заявиха, че възобновяват процеса по наддаване за компанията и е в активни разговори с алтернативни кандидати. Според информацията Wave Financial и Cross Tower също участват в надпреварата.

Според Томас Брейзиел, партньор в инвестиционната компания 507 Capital, нещата се усложняват допълнително от факта, че Voyager ще предяви иск срещу имуществото на FTX за нарушаване на договора.

Брейзиел обаче смята за проблем, че искът ще бъде насочен само срещу FTX US. Той добави:

Притеснявам се, че голяма част от обезпечението ще бъде държано под попечителство. Така че всяко основание за иск може да се отрази на всички клиенти. А проблемът е, че ако клиентите няма да бъдат обезщетени, тогава каква ще е стойността на необезпечения ви иск? Ще струва нищо.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Алткойн скочи с над 70% след слухове за регулаторен натиск в ЕС


По-рано тази седмица главният изпълнителен директор на Binance, Чанпен Джао заяви, че неговата борса създава фонд за възстановяване на индустрията, за да се избегнат по нататъшни кризи вследствие на срива на FTX.

Главният комуникационен директор на Binance – Патрик Хилман заяви, че тяхната платформа не се стреми да влиза в ролята на “спасител” на криптовалутите. Той добави:

В бизнеса няма Люк Скайуокър или Дарт Вейдър. Това е компания, която може да загуби най-много в качеството си на пазарен лидер, който се оглежда наоколо, за да види къде може да помогне за укрепването на индустрията след събитие от типа “черен лебед”.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ripple отправиха предупреждение за квантовите изчисления

Ripple сподели съобщение от математика Масимилиано Сала, който изрази загриженост относно заплахите, които квантовите изчисления представляват за блокчейн криптирането.

20.05.2024 21:00 2 мин. четене

Правителството на САЩ създава инфлацията според икономист

Тъй като САЩ се борят с инфлацията, известният американски икономист Питър Шиф обвинява правителството, по-специално Федералния резерв на САЩ, че са причина за нея, като оспори широко разпространеното мнение, че повишаването на заплатите е действителният източник на увеличението на цените.

20.05.2024 19:00 2 мин. четене

Предстои тежко лято за инвеститорите на фондовите пазари

Според експерти от Уолстрийт, интервюирани от Business Insider, инвеститорите се подготвят за предизвикателно лято, като прогнозите са за застой или корекция на пазара през следващите месеци.

20.05.2024 15:30 3 мин. четене

Светът се насочва към геополитическа рецесия – какво означава това

Финансовият срив от 2008 г. и икономическите сътресения, причинени от Ковид пандемията, напомниха на света за суровата реалност на традиционните икономически рецесии.

20.05.2024 14:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.