НАЧАЛО Други

Binance повторно ще наддават за крипто заемодателя Voyager

ноември 19, 2022 11:01 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance повторно ще наддават за крипто заемодателя Voyager

Американското подразделение на най-голямата крипто борса в света - Binance.US се готви да подаде оферта за фалиралата платформа за кредитиране Voyager Digital.

След като миналата седмица FTX обяви, че ще подаде документи за несъстоятелност, Voyager заявиха, че възобновяват процеса по наддаване за компанията и е в активни разговори с алтернативни кандидати. Според информацията Wave Financial и Cross Tower също участват в надпреварата.

Според Томас Брейзиел, партньор в инвестиционната компания 507 Capital, нещата се усложняват допълнително от факта, че Voyager ще предяви иск срещу имуществото на FTX за нарушаване на договора.

Брейзиел обаче смята за проблем, че искът ще бъде насочен само срещу FTX US. Той добави:

Притеснявам се, че голяма част от обезпечението ще бъде държано под попечителство. Така че всяко основание за иск може да се отрази на всички клиенти. А проблемът е, че ако клиентите няма да бъдат обезщетени, тогава каква ще е стойността на необезпечения ви иск? Ще струва нищо.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Алткойн скочи с над 70% след слухове за регулаторен натиск в ЕС


По-рано тази седмица главният изпълнителен директор на Binance, Чанпен Джао заяви, че неговата борса създава фонд за възстановяване на индустрията, за да се избегнат по нататъшни кризи вследствие на срива на FTX.

Главният комуникационен директор на Binance – Патрик Хилман заяви, че тяхната платформа не се стреми да влиза в ролята на „спасител“ на криптовалутите. Той добави:

В бизнеса няма Люк Скайуокър или Дарт Вейдър. Това е компания, която може да загуби най-много в качеството си на пазарен лидер, който се оглежда наоколо, за да види къде може да помогне за укрепването на индустрията след събитие от типа „черен лебед“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Binance блокира клиентски сметки свързани с Bitzlato

Потребители на криптоборсата Binance споделиха, че гиганта в индустрията е блокирал множество сметки в платформата си във връзка с разследването на Bitzlato.

януари 31, 2023 8:02 2 мин. четене

Какво се случва с имота на Ружа Игнатова в Лондон?

Основателката на OneCoin Ружа Игнатова, известна още като „криптокралицата“, е свързана с британско правителствено досие за имот в Лондон.

януари 30, 2023 17:02 3 мин. четене

Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да влияе на свидетели

Бившият главен изпълнителен директор на сриналата се криптоборса FTX, Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да повлияе на потенциален свидетел.

януари 29, 2023 20:24 2 мин. четене

Гари Генслер коментира рисковете свързани с крипто инвестициите

Председателят на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ Гари Генслeр публикува в Twitter дискусия между него и комисар на SEC, в която обсъждат рисковете от крипто инвестициите.

януари 29, 2023 18:00 2 мин. четене