НАЧАЛО Алткойни

Алткойн скочи с над 70% след слухове за регулаторен натиск в ЕС

ноември 18, 2022 12:52 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Алткойн скочи с над 70% след слухове за регулаторен натиск в ЕС

Алткойн, фокусиран върху анонимността, се представя добре, докато се носят слухове за европейска забрана на определени монети.

Secret (SCRT) е ориентирана към поверителността верига, изградена върху мрежата Cosmos (ATOM) с криптиране и смарт договори, наречени „Secret Contracts“.

Нейната мрежа има за цел да позволи на потребителите да направят всяка монета или блокчейн частни, като криптират подробности като баланс на токените и адреси на портфейлите за изпращане/получаване, след като бъдат разменени за Secret Tokens.

Проектът също така използва Secret Bridges, за да превръща монети от други блокчейн вериги в Secret Tokens. Това става като постави токените в смарт договор на веригата, от която идват, а след това изсича еквивалентното количество в Secret Network.

Докато останалата част от пазарите на дигитални активи се консолидираха близо до местните дъна, SCRT внезапно направи значителен скок в сряда, от $0.63 до $1.12 за по-малко от ден, скачайки с над 77%.

Монетите за поверителност са изправени пред все по-голям натиск от страна на регулаторните органи в Европа, както и в САЩ, включително от страна на Специалната група за финансови действия (FATF).

FATF се стреми да наложи „правилото за банковата тайна“, което препоръчва на правителствата да принудят борсите за криптовалути, банките, извънборсовите (OTC) бюра и хостваните портфейли да споделят идентификационна информация за хората, участващи в крипто транзакции на стойност над $10,000.

По-рано тази година Министерството на финансите на САЩ наложи санкции на базираната на Етериум услуга за смесване на криптовалути Tornado Cash седмици преди разработчикът на протокола с отворен код да бъде арестуван в Холандия, което предизвика критики от страна на поддръжниците на криптовалутите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: MetaMask може да разпространи крипто токена си чрез airdrop


Оттогава крипто мозъчният тръст Coin Center съди Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) за санкциите.

Изпълнителният директор на Coin Center Джери Брито направи следния коментар:

Ние не само се борим за правото на неприкосновеност на личния живот, но ако този прецедент бъде оставен в сила, OFAC може в бъдеще да добави цели протоколи като Биткойн или Етериум в списъка със санкции като по този начин незабавно ги забрани без никаква публична процедура. Това не може да остане неоспорено.

Към момента на писане на статията SCRT се търгува около $0.839 с 10% печалби в рамките на последния ден, но остава чувствително под историческия си връх от $10.3.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Етериум: „Пазете се, предстоят значителни загуби“ – Б. Коуен

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен сподели мнението си, че Етериум (ETH) го очаква значителен спад въпреки скока на цената му през този месец.

януари 27, 2023 20:00 2 мин. четене

Цените на криптовалутите днес: анализ, прогнози и какво ни подготвя крипто пазара в бъдеще

Какви са цените на криптовалутите днес? Нека видим как се движи пазара и какво ни очаква.

януари 27, 2023 18:30 5 мин. четене

„Предстои корекция“ – Трейдър с предупреждение за два големи алткойна

Популярен крипто трейдър наскоро сподели мечи настроения за два големи алткойна в краткосрочен план, предвиждайки корекция.

януари 27, 2023 9:04 1 мин. четене

Биткойн: Трейдър предвижда скок до $30,000 – ето кога

Широко следен крипто стратег е оптимист, че Биткойн (BTC) може да нарасне с двуцифрен процент от текущата цена.

януари 26, 2023 20:00 1 мин. четене