НАЧАЛО Алткойни

Алткойн скочи с над 70% след слухове за регулаторен натиск в ЕС

18.11.2022 12:52 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Алткойн скочи с над 70% след слухове за регулаторен натиск в ЕС

Алткойн, фокусиран върху анонимността, се представя добре, докато се носят слухове за европейска забрана на определени монети.

Secret (SCRT) е ориентирана към поверителността верига, изградена върху мрежата Cosmos (ATOM) с криптиране и смарт договори, наречени “Secret Contracts”.

Нейната мрежа има за цел да позволи на потребителите да направят всяка монета или блокчейн частни, като криптират подробности като баланс на токените и адреси на портфейлите за изпращане/получаване, след като бъдат разменени за Secret Tokens.

Проектът също така използва Secret Bridges, за да превръща монети от други блокчейн вериги в Secret Tokens. Това става като постави токените в смарт договор на веригата, от която идват, а след това изсича еквивалентното количество в Secret Network.

Докато останалата част от пазарите на дигитални активи се консолидираха близо до местните дъна, SCRT внезапно направи значителен скок в сряда, от $0.63 до $1.12 за по-малко от ден, скачайки с над 77%.

Монетите за поверителност са изправени пред все по-голям натиск от страна на регулаторните органи в Европа, както и в САЩ, включително от страна на Специалната група за финансови действия (FATF).

FATF се стреми да наложи “правилото за банковата тайна”, което препоръчва на правителствата да принудят борсите за криптовалути, банките, извънборсовите (OTC) бюра и хостваните портфейли да споделят идентификационна информация за хората, участващи в крипто транзакции на стойност над $10,000.

По-рано тази година Министерството на финансите на САЩ наложи санкции на базираната на Етериум услуга за смесване на криптовалути Tornado Cash седмици преди разработчикът на протокола с отворен код да бъде арестуван в Холандия, което предизвика критики от страна на поддръжниците на криптовалутите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: MetaMask може да разпространи крипто токена си чрез airdrop


Оттогава крипто мозъчният тръст Coin Center съди Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) за санкциите.

Изпълнителният директор на Coin Center Джери Брито направи следния коментар:

Ние не само се борим за правото на неприкосновеност на личния живот, но ако този прецедент бъде оставен в сила, OFAC може в бъдеще да добави цели протоколи като Биткойн или Етериум в списъка със санкции като по този начин незабавно ги забрани без никаква публична процедура. Това не може да остане неоспорено.

Към момента на писане на статията SCRT се търгува около $0.839 с 10% печалби в рамките на последния ден, но остава чувствително под историческия си връх от $10.3.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Kraken отрича слуховете за премахване на Tether в Европа

Kraken, водеща борса за криптовалути, потвърди, че не планира да извади Tether (USDT) от списъка си в с предлагани активи за търговия в Европа, въпреки нарастващите опасения относно стабилността и регулаторното съответствие на стабилните монети.

19.05.2024 22:00 1 мин. четене

Резкият спад в цените на GME и AMC породи много съмнения

Меме криптовалутите може да засенчат меме акциите поради възприеманите от тях ползи. GameStop (GME), базиран на Solana (SOL) меме токен, който отбеляза скок след завръщането на Roaring Kitty, сега търпи значителни загуби.

19.05.2024 16:00 1 мин. четене

Основателят на Telegram получи милиони в нов алткойн и се закани да не продава до 100х печалба

На 17 май Павел Дуров, основател на Telegram, изрази благодарността си към проекта Notcoin за щедрото дарение.

19.05.2024 11:30 2 мин. четене

Тази криптовалута скочи с над 40% след съобщение за нова актуализация

Алткойн, свързан с ориентиран към сигурността крипто портфейл, значително надмина по-широкия пазар на дигитални активи, като тази седмица се повиши с над 40%.

19.05.2024 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.