НАЧАЛО Регулации

Белият дом не определя бъдещето на крипто в САЩ – лидер на републиканската камара

март 11, 2023 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Белият дом не определя бъдещето на крипто в САЩ – лидер на републиканската камара

Лидерът на републиканците в Камарата на представителите, Том Емър смята, че Конгресът ще определи бъдещето на Биткойн и криптовалутите в САЩ.

Емър е твърдо убеден, че Белият дом няма да играе важна роля в оформянето на развиващата се индустрия.

Той изреди списък с предложения подкрепящи крипто, които в момента се обсъждат в Камарата на представителите и които според него ще осигурят конструктивна яснота на пазара.

Емър се обяви и срещу неотдавнашните действия на администрацията на Байдън срещу дигиталните активи, които според него са опит за доминиране над американския народ и ограничаване на финансовите му свободи. По-конкретно, той критикува “политическия план на администрацията за беззаконна злоупотреба с административната държава, за да изтласка американските крипто компании и техните клиенти от Съединените щати към офшорни, нерегулирани, непрозрачни и опасни пазари”.

Според Емър тези действия са доказателство, че Конгресът и американският народ трябва да поемат контрола върху бъдещето на крипто в САЩ. Той е член на влиятелната комисия за финансови услуги на Камарата на представителите, която контролира Федералния резерв, Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) и Министерството на финансите на САЩ.

Емър също така изтъкна подкрепящите крипто законопроекти, които е предложил в Конгреса, включително “Blockchain Regulatory Certainty Act”, “Тhe Securities Clarity Act”, “Тhe Safe Harbor for Taxpayers with Forked Assets Act”, и “The CBDC Anti-Surveillance State Act”. Той подчерта, че Конгресът, а не изпълнителната власт, има правомощията да приема закони по отношение на дигиталнтие активи.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Икономистът Питър Шиф призова притежателите да продават


Дебатът за бъдещето на криптовалутите в САЩ продължава, като законодатели, регулатори и участници в индустрията изразяват различни мнения за това как най-добре да се подходи към нововъзникващата технология.

Тъй като индустрията продължава да се развива, предстои да видим как Конгресът ще оформи регулаторния пейзаж за криптовалутите и активите, базирани на блокчейн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

SEC предупреди инвеститорите за рисковете при крипто инвестирането

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) издаде “предупреждение за инвеститорите” относно рисковете от инвестиране в дигитални активи.

март 26, 2023 12:00 3 мин. четене

Ценни книжа ли са криптовалутите? Поглед към регулаторния и финансовия им статут

Нарастващата популярност на криптовалутите породи множество въпроси, включително дали те трябва да се считат за ценни книжа.

март 25, 2023 20:00 5 мин. четене

SEC предупреждава инвеститорите за рисковете в крипто

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) издаде “предупреждение за инвеститорите” относно рисковете от инвестиране в цифрови активи.

март 25, 2023 11:00 2 мин. четене

Фед ще преразгледа надзора и регулирането след фалита на Silicon Valley Bank

Председателят на Федералния резерв (Фед), Джером Пауъл публично призна, че неговият регулатор е бил изненадан от внезапния срив на Silicon Valley Bank (SVB), въпреки че е отговарял за надзора ѝ.

март 24, 2023 8:00 3 мин. четене