НАЧАЛО Други

Банкман-Фрийд бележи ранна победа в едно от делата срещу него

февруари 4, 2023 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Банкман-Фрийд бележи ранна победа в едно от делата срещу него

Бившият главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд постигна ранна победа в дело, свързано със законите за ценните книжа в Тексас.

През октомври миналата година Съветът по ценни книжа на щата Тексас повдигна обвинения срещу Банкман-Фрийд. Тогава регулаторният орган заяви, че той е нарушил щатското законодателство за ценните книжа, когато FTX.US е предоставяла продукти, носещи доходност на клиенти в САЩ.

Тексаският съдия Сара Старнс постанови, че щатският регулатор на ценни книжа няма юрисдикция над Банкман-Фрийд, който не е жител на Тексас.

Tексаският съвет имаше за цел да осигури възстановяване на средствата на засегнатите потребители на FTX чрез налагане на санкции. Ако съветът беше успял да вземе победата в делото, Банкман-Фрийд можеше да понесе глоби в размер до $20,000 за всяко нарушение на щатския закон и такива в размер до $250,000 за всеки засегнат жител на Тексас над 65-годишна възраст.

Съдията отмени насроченото изслушване, на което младият предприемач щеше да даде показания по въпроса. Сара Старнс също така ще позволи на Съвета да оспори решението като подаде изменена жалба преди 1 март, но все още не е ясно дали агенцията ще оспори резултата.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: 2,000% скок предвиждат от Ark Invest


Преди решението да бъде взето адвокатите на Банкман-Фрийд разкритикуваха позицията на съвета, заявявайки, че в твърденията му се посочва само, че младият предприемач е контролирал различните дружества на FTX. Тъй като други членове на компанията може да са пропуснали да разкрият информация на клиентите, не е задължително Банкман-Фрийд сам да е нарушил тексаските разпоредби.

Джо Ротунда, директор по правоприлагането на Тексаския съвет по ценни книжа, твърди друго. Той смята, че Банкман-Фрийд е избрал компанията му да продава ценни книжа на жители на Тексас и че следователно се е подчинил на юрисдикцията на тексаските съдилища.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Animoca Brands отхвърля твърденията за съкращаване на фонд и спад на оценката

Animoca Brands, компания за рисков капитал и разработчик на Web3 игри, отхвърли твърденията, че е намалила целевата стойност на своя metaverse фонд с $200 милиона или с 20%, до $800 милиона поради нестабилността на крипто пазара и нестабилността в банковия сектор.

март 26, 2023 18:00 1 мин. четене

Президентът на Ел Салвадор премахва данъците върху технологичните иновации

В четвъртък вечерта президентът Найб Букеле обяви, че планира да предложи на Конгреса на Ел Салвадор законопроект за премахване на данъците върху технологичните иновации.

март 26, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC на ОАЕ ще играе важна роля в международните търговски разплащания

Централната банка на Обединените арабски емирства (ОАЕ) наскоро представи нов план за емитиране на дигиталната си валута, известна като “дигитален дирхам”.

март 26, 2023 9:00 1 мин. четене

Sony подаде патент за NFT рамка в игрите

Sony Interactive Entertainment, компанията, която стои зад PlayStation подаде заявка за патент за рамка, която позволява на потребителите да прехвърлят и използват незаменяеми токени (NFT) в множество платформи за игри.

март 26, 2023 8:00 2 мин. четене