НАЧАЛО Регулации

Банките в САЩ изразяват нарастващи притеснения за криза

март 19, 2023 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Банките в САЩ изразяват нарастващи притеснения за криза

Коалицията на средно големите американски банки в Америка (Mid-Size Bank Coalition of America - MBCA) е поискала от федералните регулаторни органи на САЩ да вдигнат границата на застраховката на всички депозити за следващите две години.

В писмо до Федералната корпорация за депозитно застраховане на САЩ (FDIC) MBCA заяви, че това действие ще “стабилизира” банковата индустрия и значително ще намали вероятността от “повече банкови фалити”.

Банките се призовават да финансират застрахователна програма

MBCA предложи банките сами да финансират застрахователната програма като повишат оценката за застраховане на депозитите на кредиторите, които изберат да участват в увеличеното покритие.

Въпреки това Джон Дийтън, основател на изданието за правни новини Crypto Law Lawyer, прогнозира в Twitter, че до 300 банки могат да фалират, ако FDIC не успее да осигури “някаква гаранция”.

Икономистът предупреждава за потенциални банкови фалити

Това се случва, след като неотдавнашен анализ на икономисти разкри, че “почти 190 банки са изложени на потенциален риск” от обезценяване на застрахованите вложители, като “потенциално застрашени са $300 милиарда от застрахованите вложители”.

В доклада се посочва също, че “дори ако само половината от незастрахованите вложители” решат да изтеглят средствата си, много от банките ще са изложени на риск от изтегляне на незастраховани депозити.

Представител поставя под въпрос действията на FDIC

Междувременно Том Емър, член на мнозинството в Камарата на представителите на САЩ, постави под въпрос докладите, според които FDIC “използва като оръжие неотдавнашната нестабилност” в банковия сектор, за да “прочисти законната крипто дейност” в САЩ.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн ще стигне $1,000,000 сред банковата криза – Б. Сринивасан


В писмо до председателя на FDIC, Мартин Грюнберг, Емър предупреди, че тези действия са “дълбоко неуместни” и могат да доведат до “по-широка финансова нестабилност”.

Федералният резерв ще преразгледа надзора и регулирането на Silicon Valley Bank

Освен това Федералният резерв на САЩ обяви, че заместник-председателят по надзора, Майкъл Бар “ръководи прегледа на надзора и регулирането” на Silicon Valley Bank “в светлината на нейния фалит”, като прегледът ще бъде публикуван до 1 май.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Фед ще преразгледа надзора и регулирането след фалита на Silicon Valley Bank

Председателят на Федералния резерв (Фед), Джером Пауъл публично призна, че неговият регулатор е бил изненадан от внезапния срив на Silicon Valley Bank (SVB), въпреки че е отговарял за надзора ѝ.

март 24, 2023 8:00 3 мин. четене

“Криптовалутите нямат фундаментална стойност”, твърди доклад на администрацията на Байдън

Администрацията на Байдън наскоро публикува икономически доклад, в който подробно се разглеждат Биткойн и криптоактивите.

март 23, 2023 11:00 2 мин. четене

Подходът на SEC подкосява иновациите, твърди директорът на SkyBridge Capital

САЩ се нуждаят от повече инициативи в подкрепа на крипто, за да балансират регулаторните правомощия на SEC – изпълнителен директор на SkyBridge Capital.

март 23, 2023 8:00 2 мин. четене

САЩ изследват мерки срещу потенциално разрастване на банковата криза

Горната граница на депозитното застраховане в рамките на FDIC е $250,000, но неотдавнашните банкови сривове доведоха до дискусии за увеличаване на тази сума.

март 22, 2023 17:00 2 мин. четене