НАЧАЛО Биткойн

Банките инвестират над $10 милиарда в криптовалути

ноември 21, 2023 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Банките инвестират над $10 милиарда в криптовалути

Консорциум от 19 влиятелни банки, обхващащ региони от Северна Америка до Европа и отвъд нея, разкри значителни залози в сферата на дигиталните валути.

Според наскоро публикуван доклад на Базелския комитет за банков надзор (БКБН) тези банкови субекти са разкрили колективно финансова експозиция на обща стойност €9.4 милиарда в криптоактиви.

Сред разнообразния пейзаж от криптовалути се откроява XRP, която привлече значително внимание, тъй като претендира за значителен дял в инвестиционните портфейли на тези банки.

Според доклада на БКБН XRP, една от най-големите криптовалути по пазарна капитализация, представлява приблизително 2% от цялата експозиция (около €188 милиона) Това поставя XRP на трето място сред алткойните в оповестените авоари на банките, отбелязвайки нарастващата му значимост на постоянно развиващия се крипто пазар.

Констатациите на БКБН хвърлят светлина върху забележителната доминация на Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) в рамките на криптоинвестиционните стратегии на банките. Биткойн заема най-голям дял, съставляващ 31%, плътно следван от Етериум с 22%. Инвестиционните възможности, отразяващи BTC и ETH, също имат значителен дял, като стойностите им са съответно 25% и 10%.

Тези статистически данни подчертават непоколебимото доверие в тези водещи криптовалути и изтъкват промяната в тактиката на банките при навигирането в сферата на дигиталните активи.

Освен това докладът подчертава разнообразния набор от криптовалути, които са предизвикали интереса на финансовите институции. Заслужава да се споменат Polkadot (DOT), Cardano (ADA), Solana (SOL), Litecoin (LTC) и Stellar (XLM). Въпреки че техният принос може да е относително скромен в сравнение с BTC и ETH, включването им означава нарастващо любопитство и приемане на различни дигитални активи в банковия сектор.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Цената на Terra Classic (LUNC) се изстреля с 25% след нова актуализация

Общността на Terra Luna Classic наскоро прие резолюция за справяне с несъответствие в последователностите, което засегна някои валидатори.

декември 2, 2023 22:00 2 мин. четене

Етериум до $3,000 през декември – какви са шансовете?

През по-голямата част от ноември цената на Етериум (ETH) се движеше в диапазн, като се колебаеше между $2,133 до $1,917. Тези ценови нива бяха тествани два пъти, което показва несигурност сред търговците. 

декември 2, 2023 20:00 2 мин. четене

Биткойн може да блесне този месец – ето защо

Биткойн преодоля още една ценова бариера на 1 декември, достигайки върхови стойности от $38,800. Ако Биткойн следва установения си осемгодишен тренд от 2015 г. насам, има потенциал за положително затваряне на 2023 г.

декември 2, 2023 19:00 1 мин. четене

Прогноза за цената на Polkadot – какво да следим

Пазарът на криптовалути като цяло е сравнително стабилен, но Polkadot (DOT) показа забележителен ръст, като се повиши с 2.5% до $5.55 само за последните 24 часа.

декември 2, 2023 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.