НАЧАЛО Регулации

Банката на Русия не иска стабилни монети в страната

юли 13, 2022 12:04 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Банката на Русия не иска стабилни монети в страната

В нов епизод от дългогодишната битка между Централната банка на Русия (ЦБР) и Министерството на финансите на страната представители на първата критикуват идеята на втората за подкрепа на стабилните монети, които някои частни инвеститори се опитват да пуснат в страната.

Според местни медии неназован представител на централната банка е отхвърлил разговорите за базирани в Русия стабилни монети, започнати миналата седмица от директора на департамента за финансова политика на Министерството на финансите Иван Чебесков.

Тогава Чебесков е изразил подкрепата на своето министерство за създаването на стабилни монети, обвързани с активи като „рублата, златото, петрола или зърното„. Той нарече това „правилен път за развитие на нови технологии“ и призова частните компании да изпробват този вид финансов инструмент, ако намерят за необходимо.

Говорителят на ЦБР заяви, че частните стабилни монети „се характеризират с по-високи рискове„, тъй като пулът от базови активи не принадлежи на емитента. Те също така заявиха, че няма гаранция за обратно изкупуване по номинал от страна на емитента и цената на стабилните монети не е наистина стабилна.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Най-рядкото уиски в света ще бъде продадено като NFT

В унисон с традиционното съобщение на ЦБР представителят на банката отбеляза, че рублата остава единственият законен метод за плащане в страната и заяви вярата си в дигиталната рубла, „съчетаваща всички предимства на дигиталните плащания и надеждността на националната валута„. Както понякога подчертават местните експерти в бранша, проектът за дигитална валута на централната банка е в основата на подозрителността на ЦБР към всички частни криптовалути.

На 29 юни ръководителят на отдела за финансови технологии на ЦБР Кирил Пронин призна възможността за легализиране на криптодобива при определени условия, а именно износ на всички добити активи на чуждестранни борси. Иван Чебешков от Министерството на финансите не пропусна да изрази несъгласие, като отбеляза настоящите геополитически предизвикателства пред руските миньори, които искат да продават криптовалутите си в чужбина.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Хонконг оформя регулаторна рамка за доставчиците на крипто услуги

Законодателният съвет на Хонконг прие ново изменение на своята система за борба с прането на пари и финансирането на тероризма, което включва доставчиците на услуги за дигитални активи.

декември 8, 2022 18:44 1 мин. четене

Колко могат да спаднат приходите на Coinbase през 2023 г.?

Главният изпълнителен директор на Coinbase не беше особено оптимистично настроен за финансовите резултати на криптоборсата за 2022 г.

декември 8, 2022 16:29 1 мин. четене

Великобритания завършва регулаторната си рамка за крипто сектора

Подходът на правителството и парламента на Великобритания да въведат мащабни регулации, които да ръководят крипто индустрията, не отрича цялостното схващане, че технологията, която захранва екосистемата на дигиталните валути е уникална и футуристична.

декември 8, 2022 15:27 1 мин. четене

Кибер Коледа: Направи добро и се включи в благотворителния стрийм

Коледа наближава. Ето, че е време да се съберем със семейството, близките и приятелите ни, за да отпразнуваме празниците с хората, които обичаме.

декември 8, 2022 14:11 1 мин. четене