НАЧАЛО Други

Банка изпрати $200 милиона на клиентите си по погрешка

03.03.2024 11:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Банка изпрати $200 милиона на клиентите си по погрешка

Швейцарските власти се опитват да поправят финансов гаф след значителна банкова грешка, довела до изпращането на стотици милиони.

Съобщава се, че заплатите на около 30,000 общински служители в Цюрих за февруари са били удвоени поради софтуерна неизправност, което е довело до погрешно превеждане на допълнителни 175 милиона швейцарски франка или 200 милиона долара, както посочва Bloomberg.

Zuercher Kantonalbank (ZKB), държавната финансова институция, която отговаря за управлението на финансите на града, приписва софтуерната грешка на Swisscom AG, компанията, която обработва транзакциите на банката.

Според ZKB подизпълнител на Swisscom е използвал дефектна софтуерна програма, която е предизвикала непреднамерения трансфер.

Swisscom признава сериозността на ситуацията и поднася извинения за причинените неудобства.

В сътрудничество с градските власти банката активно работи по директно решение за възстановяване на дублираните плащания.

След инцидента административните служби на Цюрих бяха затрупани със запитвания от служители на града относно неочаквания излишък в техните сметки. Понастоящем длъжностните лица са ангажирани с изработването на ефективен метод за разрешаване на проблема, който да улесни връщането на излишните средства от служителите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Ще присъстват ли европейски държави на срещата през 2024 година?

Годишната среща на върха на БРИКС, планирана за края на тази година, се очаква да се проведе през втората половина на лятото, следвайки модела от предишните години.

17.04.2024 12:00 2 мин. четене

Доларът достигна 5-месечен връх – как се отрази това на другите валути

Индексът на щатския долар (DXY) наскоро достигна петмесечен връх, подкрепен от неочаквано добрите данни за продажбите на дребно в САЩ, докато ключови валути като японската йена и британския паунд бяха подложени на натиск за понижение.

17.04.2024 9:00 2 мин. четене

Google ще инвестира над $100 милиарда в изкуствен интелект

Подразделението за изкуствен интелект на Google, ръководено от главния инженер Хасабис, обяви безпрецедентна инвестиция в размер на над $100 милиарда в изкуствен интелект (AI).

17.04.2024 8:00 1 мин. четене

БРИКС: Важно съобщение от Иран и Китай

Китай и Иран, които са членове на алианса БРИКС, са твърдо обединени на фона на последните събития.

17.04.2024 7:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.