НАЧАЛО Други

Азиатските валути скачат на фона на слабия долар

03.06.2024 16:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Азиатските валути скачат на фона на слабия долар

Щатският долар претърпява загуби, тъй като азиатските валути показаха стабилност при отварянето на пазарите в понеделник.

Индексът DXY, който проследява представянето на щатския долар спрямо други валути, спадна до 104.6 (-0.06% за деня). За разлика от тях, азиатските валути показаха възходящи движения.

Щатският долар отслабна с 0.067% спрямо шест основни азиатски валути в понеделник. Индийската рупия беше водеща, укрепвайки с близо 42 пайза в рамките на два часа след отварянето на пазара. Това повишение последва екзитполове, показващи ясно мнозинство за правителството на BJP на Нарендра Моди, като преброяването на гласовете е насрочено за 4 юни 2024 г. Ако резултатите се задържат, Моди може да си осигури трети мандат като министър-председател.

Последните данни за личните потребителски разходи (PCE) показаха увеличение от 0.3% спрямо предходния месец, запазвайки щатския долар от по-слабата страна. Индексът PCE също се повиши с 2.7% на годишна база през април, което показва, че инфлацията остава над целта на Федералния резерв от 2%.

Инфлацията, която се задържа над 2%, оказа натиск върху щатския долар и доверието на пазара. Доверието на потребителите намалява, а последните данни за работните места не отговарят на очакванията. Последният доклад за работните места в САЩ разкри, че са създадени само 135,000 работни места, което е значително под очакваните 243,000.

Това макроикономическо напрежение върху щатския долар позволи на азиатските валути да се покачат за кратко. Тези развития предполагат, че Федералният резерв може да обмисли намаляване на лихвените проценти по-късно през годината.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Търговията на Китай с Австралия връща нивата си отпреди Ковид пандемията

Въпреки десетилетието на политическо напрежение Китай, член на БРИКС, значително увеличава търговията си с Австралия.

22.06.2024 15:00 1 мин. четене

Топ мениджър на фондове намалява позициите си в Nvidia – ето защо

Пол Уик от Seligman Investments е намалил дела си в Nvidia, изразявайки съмнения относно бъдещия ръст на приходите на компанията.

22.06.2024 10:30 1 мин. четене

Китай предупреди Европа за потенциална “търговска война”

Германският министър на икономиката Роберт Хабек пристигна в Пекин на 21 юни на тридневно посещение на фона на ескалиращото търговско напрежение между Европейския съюз и Китай във връзка с предложените мита върху вноса на електрически превозни средства.

22.06.2024 10:00 2 мин. четене

БРИКС: Все повече азиатски държави подкрепят съюза в борбата срещу Запада

Министър-председателят на Малайзия Анвар Ибрахим планира да се присъедини към БРИКС – икономическия блок, представляващ страните от глобалния Юг.

22.06.2024 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.