НАЧАЛО Други

Топ 3 акции от портфолиото на Уорън Бъфет, които да купите през юни

03.06.2024 13:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ 3 акции от портфолиото на Уорън Бъфет, които да купите през юни

Въпреки че инвестиционното гуру Уорън Бъфет не е безпогрешен като всеки инвеститор, неговите постижения са изключителни.

Откакто е станал главен изпълнителен директор в средата на 60-те години на миналия век, акциите клас А на Berkshire Hathaway са постигнали обща възвръщаемост от близо 5,000,000%, което значително надхвърля възвръщаемостта на S&P 500 от близо 35,000% за същия период.

Въз основа на последните данни на Berkshire Hathaway, подадени до Комисията по ценните книжа и фондовите борси и изявленията на Бъфет на неотдавнашното събрание на акционерите, той, заедно със своите инвестиционни помощници Тед Уешлър и Тод Комбс, управлява портфейл на стойност $375 милиарда, включващ 44 акции и два борсово търгувани фонда. Сред тях три акции се открояват като особено атрактивни за покупка през юни и след това:

Mastercard

Mastercard е гигант в областта на обработката на плащания, който се възползва от икономическата експанзия. За разлика от други компании, които предлагат кредитни услуги, Mastercard се фокусира единствено върху улесняването на плащанията, поддържайки марж на печалбата над 40%. Компанията има значителни възможности за растеж в развиващите се пазари с недостатъчно банкиране. Въпреки перспективното съотношение P/E от 27, анализаторите очакват почти 20% годишен ръст на печалбата през следващите пет години, което я прави ценна дългосрочна инвестиция.

Sirius XM Holdings

Sirius XM, единственият лицензиран оператор на сателитни радиостанции, може да повиши цените на абонаментите над инфлацията, без да загуби много абонати. Тъй като 78% от приходите на компанията са от абонаменти, тя остава стабилна дори по време на икономически спадове. След неотдавнашните предизвикателства, акциите на компанията се доближават до 4% дивидентна доходност и се оценяват на най-ниското си съотношение P/E (по-малко от 9) от излизането на борсата, което представлява сериозна възможност за покупка.

Chevron

Chevron, енергиен гигант, се възползва от продължителната икономическа експанзия и ограниченото предлагане на суров петрол в световен мащаб. Придобиването на Hess ще увеличи производството в ключови региони. Като интегрирана енергийна компания, Chevron има стабилни парични потоци от различни сегменти, дори ако цените на петрола паднат. С програма за обратно изкупуване на акции на стойност $75 милиарда и 37-годишна серия на увеличаване на дивидентите, оценката на Chevron е привлекателна, като прогнозният коефициент P/E е с около 22% по-нисък от средната стойност за последните пет години.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Още една държава загърбва долара, затвърждавайки съюза си с Русия

На фона на усилията на БРИКС за дедоларизация, Виетнам обяви плана си да се откаже от щатския долар в международната търговия.

22.06.2024 8:05 2 мин. четене

Основателят на SoftBank призна за грешка свързана с Nvidia, струвала на компанията над $150 милиарда

Масайоши Сон, основател на SoftBank Group, призна за значителна финансова грешка свързана с Nvidia.

22.06.2024 7:00 1 мин. четене

Срив на крипто акциите на фона на пазарната корекция

Крипто акциите са в низходяща тенденция заедно с дигиталните активи, което се дължи на негативните макроикономически фактори и мечите пазарни настроения.

22.06.2024 6:30 2 мин. четене

Банковата криза в Япония се влошава – но това може да е добра новина за Биткойн

Изглежда, че банковата криза в Япония е на прага на сериозна ескалация, което може да доведе до вливане на ликвидност с американски долари и да даде тласък на Биткойн (BTC) и по-широкия крипто пазар.

22.06.2024 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.