НАЧАЛО Други

Фондовият пазар в Индия ще се срине, ако Моди не бъде преизбран

29.05.2024 19:45 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Фондовият пазар в Индия ще се срине, ако Моди не бъде преизбран

Резултатите за изборите на правителство в Индия наближават, но изглежда, че фондовите пазари Sensex и Nifty все още се вървят надолу по хлъзгав терен.

Нарендра Моди се опитва да се пребори за трети мандат, като за целта трябва неговата партия Бхаратия Джаната (BJP) да достигне 272 места, ако иска да състави правителство.

Тъй като много политически анализатори прогнозират, че той лесно ще премине границата от 300 места, други твърдят, че може и да не успее.

На фона на изборите и датата на преброяване, която ще определи съдбата на Моди, има огромен натиск върху индийския фондов пазар.

Председателят на Rockefeller International Ручир Шарма заяви, че ако BJP спечели 250 места, изоставайки от мнозинството, Sensex и Nifty може да се сринат с 15-20%.

Председателят на компанията каза също, че чуждестранните инвеститори стоят настрана от индийския фондов пазар поради изборната турбулентност.

Той заяви:

Това е причината, поради която чуждестранните инвеститори са предпазливи при навлизането си. Все още трябва значително да се подобри средата на място за преките чуждестранни инвестиции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Топ банката на Сингапур планира да управлява $370 милиарда до 2 години

DBS Group, която е най-голямата банка в Югоизточна Азия, се стреми към това да управлява 500 милиарда сингапурски долара ($369.7 милиарда) до 2026 г.

13.06.2024 14:00 1 мин. четене

Уорън Бъфет е изпуснал $4.5 милиарда в печалби от Apple

Уорън Бъфет постигна забележителен рекорд за натрупване на богатства както по време на бичи, така и по време на мечи пазари и беше коронован за „Оракулът от Омаха“.

13.06.2024 13:30 2 мин. четене

Чарлз Хоскинсън коментриа слуховете за партньорство на Cardano с Илон Мъск

Наскоро Тони Едуард, домакин и основател на Thinking Crypto, проведе интервю с Чарлз Хоскинсън, създателят на Cardano, в което той имаше възможност да изрази мнението си за проваления потенциал на сътрудничеството с главния изпълнителен директор на Tesla и собственик на X (Twitter) Илон Мъск.

13.06.2024 11:30 2 мин. четене

Топ американска банка разкрива интегрирането на AI за големите си инвеститори

Акцентът на плана на банката бе даден от Ребека Хил, ръководител на отдела за управление на богатството в Morgan Stanley в Австралия.

13.06.2024 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.