НАЧАЛО Други

Австралийския SEC изисква от крипто борсите да предадат информация за всички техни клиенти

07.05.2024 19:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Австралийския SEC изисква от крипто борсите да предадат информация за всички техни клиенти

Съобщенията сочат, че Австралийската данъчна служба (ATO) е поискала лични данни и подробности за транзакциите от крипто борсите за до 1.2 милиона сметки.

Според доклада на Australian Financial Review от понеделник инициативата за надзор на ATO, обявена през април, включва определени борси за криптовалути, които предоставят имената, адресите, рождените дни и информацията за транзакциите на търговците.

Тези данни имат за цел да улеснят одитите, за да се гарантира спазването на задълженията за данъчно облагане на капиталовите печалби от крипто продажбите.

ATO заяви, че тези данни ще спомогнат за идентифицирането на трейдъри, които не са докладвали своите дейности, като например обмен на криптоактиви за валута или използването им за плащания, както съобщи Reuters във вторник.

Австралия засили контрола си върху крипто индустрията след срива на FTX. Бяха предприети правни действия срещу компании за опити за продажба на токени без съответните лицензи, а банковите партньори блокираха плащанията към борсите за криптовалути. Освен това беше предложена нова рамка за лицензиране на крипто борсите.

Миналата година ATO изясни, че нейният данък върху капиталовите печалби от крипто продукти се разпростира върху обвити (wrapped) токени и взаимодействия на токени с децентрализирани протоколи за кредитиране.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Критичният момент за Биткойн и крипто индустрията наближава

Тъй като стойността на Биткойн продължава да се увеличава, а Уолстрийт следи зорко, крипто индустрията в САЩ е на ръба, тъй като тази седмица във Вашингтон се задава ключов вот.

20.05.2024 8:00 2 мин. четене

БРИКС прогресивно интегрира свои собствени финансови системи

Иранският посланик в Русия, Казем Джалали, подчерта активното участие на Иран в усилията за сътрудничество с Русия в рамките на БРИКС по време на неотдавнашна пресконференция, проведена на 16 май.

20.05.2024 7:30 2 мин. четене

Ето какво може да привлече милиарди долари към крипто пазарите

В неотдавнашно изявление главният изпълнителен директор на Coin Bureau Ник Пукрин подчерта значителен, но до голяма степен пренебрегван катализатор на крипто пазара.

20.05.2024 7:00 2 мин. четене

Интересът към крипто портфейлът Phantom расте – какво означава това за Solana?

Крипто портфейлът Phantom Wallet се изкачи до третата позиция в категорията за комунални услуги в Apple App Store, отстъпвайки само на Google и Google Chrome Apps.

20.05.2024 1:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.