НАЧАЛО Други

Австралийски регулатор суспендира три фонда, управлявани от Gemini

октомври 18, 2022 13:34 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Австралийски регулатор суспендира три фонда, управлявани от Gemini

Австралийски регулатор спря Holon Investments (базиран в Сидни мениджър на активи) да предлага или разпространява три криптофонда на инвеститори на дребно за 21 дни.

Според прессъобщение решението е взето от Австралийската комисия по ценни книжа и инвестиции (ASIC) поради несъответствия на изискванията за определяне на целевия пазар (TMD).

Според ASIC, Holon не са взели предвид по подходящ начин характеристиките и рисковете на фондовете при определянето на техните целеви пазари.

Регулаторът смята, че криптофондовете на Holon Investments не са подходящи за определения от тях целеви пазар, включващ инвеститори с потенциално среден, висок или много висок профил на риск и възвращаемост.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC) е подценен в момента, твърди анализатор


Спирането на дейностите се отнася за Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и Filecoin (FIL) фондовете на Holon. И трите фонда се управляват от криптоборсата Gemini.

Според прессъобщението ако опасенията на ASIC не бъдат отстранени на време, върху фондовете ще бъдат поставени окончателни заповеди за спиране. Също така, преди да бъде издадена окончателна заповед за спиране, Holon ще имат възможност да направят изявление пред регулатора.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Polkadot награждава потребителите за разкриване на измами

Polkadot обяви най-новата си инициатива, а именно, че ще възнаграждава с USDC членовете на общността си, разкрили измами, за да помогне на своята екосистема.

ноември 26, 2022 18:03 1 мин. четене

МВФ предупреждава Африка за рисковете от криптовалутите

Африка получи предупреждение от Международния валутен фонд (МВФ) за рисковете, които крие бързото приемане на крипто, изтъквайки, че само една четвърт от държавите в Субсахарска Африка са регламентирали официално криптовалутите.

ноември 26, 2022 17:03 1 мин. четене

Биткойн (BTC): Мечият пазар почти се изчерпа, твърди директора на deVere Group

Главният изпълнителен директор на финансово-консултантската компания deVere Group Найджъл Грийн е оптимист, че мечият пазар на криптовалутите ще приключи след месеци.

ноември 26, 2022 15:19 1 мин. четене

Binance събра $2 милиарда за спасителния фонд за индустрията

Binance се ангажира да предостави $2 милиарда на обявения наскоро спасителен фонд за крипто индустрията. 

ноември 26, 2022 12:51 1 мин. четене