НАЧАЛО Други

Австралийски регулатор суспендира три фонда, управлявани от Gemini

октомври 18, 2022 13:34 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Австралийски регулатор суспендира три фонда, управлявани от Gemini

Австралийски регулатор спря Holon Investments (базиран в Сидни мениджър на активи) да предлага или разпространява три криптофонда на инвеститори на дребно за 21 дни.

Според прессъобщение решението е взето от Австралийската комисия по ценни книжа и инвестиции (ASIC) поради несъответствия на изискванията за определяне на целевия пазар (TMD).

Според ASIC, Holon не са взели предвид по подходящ начин характеристиките и рисковете на фондовете при определянето на техните целеви пазари.

Регулаторът смята, че криптофондовете на Holon Investments не са подходящи за определения от тях целеви пазар, включващ инвеститори с потенциално среден, висок или много висок профил на риск и възвращаемост.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC) е подценен в момента, твърди анализатор


Спирането на дейностите се отнася за Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и Filecoin (FIL) фондовете на Holon. И трите фонда се управляват от криптоборсата Gemini.

Според прессъобщението ако опасенията на ASIC не бъдат отстранени на време, върху фондовете ще бъдат поставени окончателни заповеди за спиране. Също така, преди да бъде издадена окончателна заповед за спиране, Holon ще имат възможност да направят изявление пред регулатора.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как фондовият пазар се противопоставя на икономическия хаос

През последните месеци финансовият пейзаж е изпълнен с хаос и несигурност. В началото на годината се борихме с трайната инфлация, последвана от тревожния срив на Silicon Valley Bank през март, който предизвика безпокойство сред инвеститори, собственици на бизнес и банкери.

май 30, 2023 17:30 3 мин. четене

БРИКС: Лукашенко се обръща към съюза в отговор на санкциите

По време на срещата на Висшия евразийски икономически съвет в Москва президентът на Беларус Александър Лукашенко изрази отговора на страната си за санкциите.

май 30, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC представлява заплаха от правителствен контрол според създателя на Cardano

Съоснователят на Cardano (ADA), популярната платформа за смарт договори, изрази загриженост относно дигиталните валути на централните банки (CBDC) и техния потенциал за правителствен контрол.

май 30, 2023 12:00 2 мин. четене

Директорът на Binance прогнозира големи успехи в крипто пространството през следващия бичи пазар

Главният изпълнителен директор на най-голямата борса за криптовалути по обем на търговията очаква редица постижения в крипто индустрията през следващата бича фаза.

май 30, 2023 10:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.