НАЧАЛО Блокчейн

Avalanche и Polygon вече поддържат стабилната монета BUSD

септември 21, 2022 9:50 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Avalanche и Polygon вече поддържат стабилната монета BUSD

Binance USD (BUSD), стабилната валута на криптовалутния гигант Binance, вече е налична в Avalanche и Polygon, според съобщение от вторник.

От борсата твърдят, че потребителите вече могат да изследват двете гореспоменати екосистеми “безопасно” и “ефективно” с помощта на токена BUSD. Binance стартира своята стабилна монета върху блокчейна на Етериум в партньорство с Paxos още през септември 2019 г.

Токенът BUSD в момента е седмата по големина криптовалута по пазарна капитализация. Понастоящем тя се оценява на $20.5 милиарда, според данни, предоставени от CoinMarketCap.

В началото на септември Binance обяви, че ще конвертира салдата и депозитите на своите потребители в True USD (TUSD), USD Coin (USDC) и Pax Dollar (USDP) в BUSD. Компанията обясни, че тази промяна е необходима, за да се “повиши ликвидността”.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн го очаква финален спад до $12,000 – Г. Солоуей


Решението за премахване на конкурентните стабилни монети вероятно ще засили търсенето на BUSD. Според главния изпълнителен директор на Circle Джереми Алер, обаче, това всъщност може да увеличи полезността на стабилната монета USDC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Avalanche (AVAX) достигна един милион месечни активни адреси

Avalanche (AVAX), конкурентен блокчейн на Етериум (ETH), постигна значителен етап през май, като надхвърли един милион месечни активни адреса.

юни 3, 2023 21:16 1 мин. четене

Фондация TON предложи изгарянето на 50% от възнаграждението на валидаторите

Фондацията TON предложи да се въведе механизъм за изгаряне, който да унищожава 50% от всички такси за транзакции в мрежата TON.

юни 2, 2023 16:46 2 мин. четене

Deutsche Telekom си партнира с Polygon, разширявайки влиянието на блокчейн

Компанията майка на един от най-големите доставчици на клетъчни услуги в Съединените щати обяви участието си като валидатор в Polygon (MATIC), мрежа за мащабиране от втори слой.

юни 2, 2023 12:00 2 мин. четене

Биткойн представи версия 25.0: Подобрена производителност и нови функции

Наскоро основният софтуер на Биткойн (Bitcoin Core) пусна версия 25.0, която въвежда редица подобрения, поправки на грешки и оптимизации на производителността, както и актуализирани преводи.

май 30, 2023 13:58 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.