НАЧАЛО Блокчейн

Avalanche и Polygon вече поддържат стабилната монета BUSD

21.09.2022 9:50 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Avalanche и Polygon вече поддържат стабилната монета BUSD

Binance USD (BUSD), стабилната валута на криптовалутния гигант Binance, вече е налична в Avalanche и Polygon, според съобщение от вторник.

От борсата твърдят, че потребителите вече могат да изследват двете гореспоменати екосистеми “безопасно” и “ефективно” с помощта на токена BUSD. Binance стартира своята стабилна монета върху блокчейна на Етериум в партньорство с Paxos още през септември 2019 г.

Токенът BUSD в момента е седмата по големина криптовалута по пазарна капитализация. Понастоящем тя се оценява на $20.5 милиарда, според данни, предоставени от CoinMarketCap.

В началото на септември Binance обяви, че ще конвертира салдата и депозитите на своите потребители в True USD (TUSD), USD Coin (USDC) и Pax Dollar (USDP) в BUSD. Компанията обясни, че тази промяна е необходима, за да се “повиши ликвидността”.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн го очаква финален спад до $12,000 – Г. Солоуей


Решението за премахване на конкурентните стабилни монети вероятно ще засили търсенето на BUSD. Според главния изпълнителен директор на Circle Джереми Алер, обаче, това всъщност може да увеличи полезността на стабилната монета USDC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Децентрализиранта борса ShibaSwap премина през голяма актуализация

ShibaSwap, децентрализираният обмен в рамките на екосистемата Shiba Inu, значително се модернизира, като премина към блокчейна Shibarium.

18.05.2024 23:00 2 мин. четене

Ето кои са най-бързите крипто мрежи в света

В света на блокчейн скоростта е от значение. Колкото по-бързо мрежата може да обработва транзакции, толкова по-ефективна е тя.

18.05.2024 17:30 2 мин. четене

Чарлз Хоскинсън отново разпали общността на Cardano

Неотдавнашното съобщение на Чарлз Хоскинсън, заявявайки, че „Genesis идва“ предизвика вълнение в криптовалутната общност, намеквайки за предстоящото пускане на протокола Ouroboros Genesis за Cardano.

18.05.2024 0:00 2 мин. четене

Solana задмина Етериум и Polygon по скорост на транзакциите

В неотдавнашен доклад на CoinGecko се подчерта доминацията на Solana като най-бързия основен блокчейн. Със средна скорост от 1,504 транзакции в секунда (TPS), Solana превъзхожда Етериум 46 пъти и е над пет пъти по-бърза от Polygon, водещото решение за мащабиране на Етериум.

17.05.2024 17:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.