НАЧАЛО Блокчейн

Avalanche и Polygon вече поддържат стабилната монета BUSD

септември 21, 2022 9:50 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Avalanche и Polygon вече поддържат стабилната монета BUSD

Binance USD (BUSD), стабилната валута на криптовалутния гигант Binance, вече е налична в Avalanche и Polygon, според съобщение от вторник.

От борсата твърдят, че потребителите вече могат да изследват двете гореспоменати екосистеми „безопасно“ и „ефективно“ с помощта на токена BUSD. Binance стартира своята стабилна монета върху блокчейна на Етериум в партньорство с Paxos още през септември 2019 г.

Токенът BUSD в момента е седмата по големина криптовалута по пазарна капитализация. Понастоящем тя се оценява на $20.5 милиарда, според данни, предоставени от CoinMarketCap.

В началото на септември Binance обяви, че ще конвертира салдата и депозитите на своите потребители в True USD (TUSD), USD Coin (USDC) и Pax Dollar (USDP) в BUSD. Компанията обясни, че тази промяна е необходима, за да се „повиши ликвидността“.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн го очаква финален спад до $12,000 – Г. Солоуей


Решението за премахване на конкурентните стабилни монети вероятно ще засили търсенето на BUSD. Според главния изпълнителен директор на Circle Джереми Алер, обаче, това всъщност може да увеличи полезността на стабилната монета USDC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Блокчейн Новини

Cardano: Чарлз Хоскинсън коментира прекъсването в мрежата

Притесненията на крипто общността в последно време са доста основателни на фона на повечето неприятни ситуации в пространството, случили се в последната година.

януари 26, 2023 19:00 2 мин. четене

Общността на Uniswap иска протокола да мине от блокчейна на Етериум към този на BNB

80% от притежателите на Uniswap (UNI) гласуваха в подкрепа на внедряването на v3 на протокола Uniswap във веригата на BNB.

януари 25, 2023 14:01 2 мин. четене

Етериум може да вкара функция за „скрити“ транзакции в мрежата

Съоснователят на Етериум Виталик Бутерин предложи „скрита адресна система“ за подобряване на поверителността на транзакциите в блокчейна на Етериум.

януари 24, 2023 10:06 2 мин. четене

Cardano: Защо 60% от нодовете в мрежата се изключиха?

Блокчейнът Cardano претърпя аномалия в неделя през нощта (02:00 ч. българско време, между блок 8300569 и 8300570), която накара близо 60% от всички активни нодове да останат офлайн за кратък период от време.

януари 23, 2023 14:11 2 мин. четене