НАЧАЛО Биткойн

Биткойн го очаква финален спад до $12,000 – Г. Солоуей

септември 21, 2022 9:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн го очаква финален спад до $12,000 – Г. Солоуей

След като за седмица пазарът на криптовалути загуби над $165 милиарда от пазарната си капитализация, Биткойн (BTC) падна под $20,000.

Активът все още се бори да се върне над този праг, което накара пазарните анализатори да се опитат да прогнозират бъдещите движения на актива.

Един от тях е Гарет Солоуей, главен пазарен стратег в InTheMoneyStocks.com, който смята, че Биткойн може да падне до $12,000. Той направи коментарите си по време на интервю с Даниела Камбоне от Stansberry Research, излъчено на 20 септември.

Биткойн позициониран за спад

По време на интервюто Солоуей изрази мнението си, че Биткойн може да го очакват още спадове.

Мисля, че Биткойн все още има още една стъпка надолу към $12,000-$13,000.

Спадът на Биткойн е обвързан с долара, защото „когато виждате, че доларът продължава да се задържа на над 20-годишни върхове и продължава да върви нагоре, това просто убива всички рискови активи. (…) При всяко покачване на долара ще видите, че на графиката на Биткойн се случва обратното“.

Той също така отбеляза:

Ключът за мен е да продължа да наблюдавам това ниво от $19,599 [за Биткойн] в рамките на дневното затваряне. (…) Докато се колебаем около това ниво, има малък шанс Биткойн да получи някаква [възходяща инерция]…

Солоуей прогнозира още през януари 2022 г., че скоро крипто секторът може да преживее съдба, подобна на dot-com балона, но също така сподели, че през следващите пет години Биткойн може да се търгува на нива от около $100,000 или $250,000.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ще премине ли Биткойн към доказателство за залог (PoS)?


Солоуей коментира регулациите

Маркетинговият стратег също подчерта нуждата от добри и ясни регулации. Според него те биха оказали положително влияние върху Биткойн и криптовалутите като цяло, тъй като институциите ще се чувстват по-уверени да инвестират парите на клиентите си в тях:

Като се въведе регулация, се създава рамка, в която тези институции могат да кажат: 

Добре, сега можем да играем в тази област (…), защото знаем правилата и се чувстваме комфортно да инвестираме с нашата фидуциарна отговорност за чужди пари.

По време на интервю за Kitco News на 17 септември, Майк МакГлоун от Bloomberg отбеляза, че стартът за ралито на Биткойн ще бъде свързан с нарастващото приемане и търсене. 

Той каза следното: 

За Биткойн е въпрос на време, преди да достигне $100,000. Основният факт е, че приемането и търсенето се увеличават, освен ако не очаквате това да се обърне, което не мисля. Той ще продължи да поскъпва; в момента това е просто въпрос на време.

Очевидно, МакГлоун е до голяма степен съгласен със Солоуей, тъй като силата на долара се дължи на влошени макроикономически обстоятелства. При подобрението им, притокът на средства към доларът би трябвало да спадне чувствително и да се насочи към други, по-рискови активи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “Биткойн го очаква финален спад до $12,000 – Г. Солоуей”
  1. Ралий Йорданов,

    Биткойн ще падне до ниво между 11,600$ и 11,000$, което аз прогнозирах още в началото на 2022г.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Очертава се голямо движение за Биткойн (BTC)

Известен трейдър, който точно прогнозира спада от над 50% на Биткойн (BTC) през март, сега предупреждава, че предстоят нови дъна.

септември 30, 2022 14:23 1 мин. четене

Още една компания за копаене на Биткойн (BTC) става публична

Компанията за добив на Биткойн (BTC) Rhodium Enterprises планира да се листне на Nasdaq под символа „RHDM“ чрез обратно сливане с фирмата за бизнес консултации SilverSun Technologies Inc., съобщи Bloomberg на 30 септември.

септември 30, 2022 13:11 1 мин. четене

CFTC: Цената на Биткойн (BTC) може да се удвои

Председателят на Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) Ростин Бенам заяви, че крипто индустрията има „огромна възможност“.

септември 30, 2022 8:10 1 мин. четене

Сенатор от САЩ: Биткойн (BTC) не може да бъде спрян

Сенаторът от Уайоминг, САЩ Синтия Лумис намекна, че Биткойн (BTC) може да реши съществуващите предизвикателства във финансовия сектор.

септември 29, 2022 9:59 1 мин. четене