НАЧАЛО Други

Andreessen Horowitz (a16z) против предложението за внедряване на Uniswap v3 в BNB Chain

06.02.2023 23:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Andreessen Horowitz (a16z) против предложението за внедряване на Uniswap v3 в BNB Chain

Фирмата за рисков капитал Andreessen Horowitz (a16z) гласува против окончателното предложение за внедряване на последната итерация на Uniswap, Uniswap v3, в Binance Smart Chain (BNB) с помощта на моста Wormhole.

Предложението за управление беше представено от 0xPlasma Labs от името на общността на Uniswap и премина “температурна проверка” с 80.2% гласове “за” и 19.7% гласове “против”.

Въпреки това Andreessen Horowitz, която притежава 15 милиона. UNI токена, използва дяловете си, за да гласува против този ход.

Несъгласието е породено от междуверижния мост, който ще се използва за внедряването. В предложението се предлага използването на Wormhole, докато Andreessen Horowitz подкрепя използването на LayerZero като протокол за оперативна съвместимост.

След технически оценки и сложни дискусии и гласувания на Snapshot общността избра моста Wormhole с 24.4 милиона гласа към момента на публикуването (като само 3.9 % от токените UNI бяха дали своя глас и периодът на гласуване приключва на 10 февруари).

0xPlasma Labs отбеляза в предложението, че заинтересованите страни в екосистемата на Uniswap са изразили желание мостовете с минимизирано доверие да бъдат използвани за управление за новото внедряване на Uniswap v3 в Binance Smart Chain.

Мостът Wormhole получи най-много гласове, а екипът LayerZero получи 17 милиона гласа, заемайки второ място.

Струва си да се спомене, че през 2022 г. протоколът Wormhole претърпя сериозен експлойт, в резултат на който бяха загубени 120,000 Wrapped Ether (wETH) токена. Това беше възможно поради уязвимост в смарт договора на протокола, която позволяваше на нападателя да копае wETH на Solana без обезпечение, преди да ги размени за ETH.

LayerZero Labs е част от портфолиото на Andreessen Horowitz. През март протоколът, посветен на децентрализирани приложения, набра $135 милиона в кръг на финансиране, ръководен от Andreessen Horowitz и Sequoia, наред с други инвеститори, като получи статут на еднорог с оценка от $1 милиард.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Предстои голям обрат, твърди анализатор


Какво представлява Andreessen Horowitz?

Andreessen Horowitz, известна също като a16z, е фирма за рисков капитал, базирана в Менло Парк, Калифорния.

Тя е основана през 2009 г. от Марк Андресен и Бен Хоровиц. Фирмата се фокусира върху инвестиции в технологични компании, включително стартиращи предприятия (стартъпи) в областта на софтуера, мобилните устройства, интернет и биотехнологиите.

Andreessen Horowitz управлява активи на стойност над $16 милиарда и инвестира в компании на всички етапи на развитие. Фирмата е известна с техническата си експертиза, фокуса върху разработването на продукти и ангажимента за дългосрочни партньорства с компаниите от портфолиото си. Тя прилага практически подход към инвестициите си, като осигурява подкрепа и ресурси, за да помогне на компаниите да успеят.

Те са ранни инвеститори в успешни компании като Facebook, Airbnb и Twitter.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Директорът на OpenAI предполагаемо коментира потенциални промени в компанията

В петък The Information сподели за разговор на Сам Олтман, главен изпълнителен директор на OpenAI, в който е информирал някои акционери за това как компанията му може да обмисли промяна на структурата.

15.06.2024 20:00 1 мин. четене

Журналистът Алекс Джоунс пред ликвидация на всичките си активи

Съдията от съда по несъстоятелността в САЩ разпореди частните вещи на Алекс Джоунс да бъдат продадени под надзора на съда, но прекрати делото за несъстоятелност на компанията му “Free Speech Systems”, без да поиска нейната ликвидация.

15.06.2024 19:00 2 мин. четене

Coinbase обяви подкрепата си за нова, базирана на Етериум криптовалута

Coinbase подкрепи ролева игра на тема пирати, създадена с помощта на блокчейн технологията, с издаден собствен токен.

15.06.2024 18:30 1 мин. четене

Топ 3 най-големи риска за глобалния икономически растеж

Според последна информация се очаква световната икономика да се стабилизира, но все още има предизвикателства пред нея.

15.06.2024 18:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.