НАЧАЛО Други

Andreessen Horowitz (a16z) против предложението за внедряване на Uniswap v3 в BNB Chain

февруари 6, 2023 23:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Andreessen Horowitz (a16z) против предложението за внедряване на Uniswap v3 в BNB Chain

Фирмата за рисков капитал Andreessen Horowitz (a16z) гласува против окончателното предложение за внедряване на последната итерация на Uniswap, Uniswap v3, в Binance Smart Chain (BNB) с помощта на моста Wormhole.

Предложението за управление беше представено от 0xPlasma Labs от името на общността на Uniswap и премина “температурна проверка” с 80.2% гласове “за” и 19.7% гласове “против”.

Въпреки това Andreessen Horowitz, която притежава 15 милиона. UNI токена, използва дяловете си, за да гласува против този ход.

Несъгласието е породено от междуверижния мост, който ще се използва за внедряването. В предложението се предлага използването на Wormhole, докато Andreessen Horowitz подкрепя използването на LayerZero като протокол за оперативна съвместимост.

След технически оценки и сложни дискусии и гласувания на Snapshot общността избра моста Wormhole с 24.4 милиона гласа към момента на публикуването (като само 3.9 % от токените UNI бяха дали своя глас и периодът на гласуване приключва на 10 февруари).

0xPlasma Labs отбеляза в предложението, че заинтересованите страни в екосистемата на Uniswap са изразили желание мостовете с минимизирано доверие да бъдат използвани за управление за новото внедряване на Uniswap v3 в Binance Smart Chain.

Мостът Wormhole получи най-много гласове, а екипът LayerZero получи 17 милиона гласа, заемайки второ място.

Струва си да се спомене, че през 2022 г. протоколът Wormhole претърпя сериозен експлойт, в резултат на който бяха загубени 120,000 Wrapped Ether (wETH) токена. Това беше възможно поради уязвимост в смарт договора на протокола, която позволяваше на нападателя да копае wETH на Solana без обезпечение, преди да ги размени за ETH.

LayerZero Labs е част от портфолиото на Andreessen Horowitz. През март протоколът, посветен на децентрализирани приложения, набра $135 милиона в кръг на финансиране, ръководен от Andreessen Horowitz и Sequoia, наред с други инвеститори, като получи статут на еднорог с оценка от $1 милиард.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Предстои голям обрат, твърди анализатор


Какво представлява Andreessen Horowitz?

Andreessen Horowitz, известна също като a16z, е фирма за рисков капитал, базирана в Менло Парк, Калифорния.

Тя е основана през 2009 г. от Марк Андресен и Бен Хоровиц. Фирмата се фокусира върху инвестиции в технологични компании, включително стартиращи предприятия (стартъпи) в областта на софтуера, мобилните устройства, интернет и биотехнологиите.

Andreessen Horowitz управлява активи на стойност над $16 милиарда и инвестира в компании на всички етапи на развитие. Фирмата е известна с техническата си експертиза, фокуса върху разработването на продукти и ангажимента за дългосрочни партньорства с компаниите от портфолиото си. Тя прилага практически подход към инвестициите си, като осигурява подкрепа и ресурси, за да помогне на компаниите да успеят.

Те са ранни инвеститори в успешни компании като Facebook, Airbnb и Twitter.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Animoca Brands отхвърля твърденията за съкращаване на фонд и спад на оценката

Animoca Brands, компания за рисков капитал и разработчик на Web3 игри, отхвърли твърденията, че е намалила целевата стойност на своя metaverse фонд с $200 милиона или с 20%, до $800 милиона поради нестабилността на крипто пазара и нестабилността в банковия сектор.

март 26, 2023 18:00 1 мин. четене

Президентът на Ел Салвадор премахва данъците върху технологичните иновации

В четвъртък вечерта президентът Найб Букеле обяви, че планира да предложи на Конгреса на Ел Салвадор законопроект за премахване на данъците върху технологичните иновации.

март 26, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC на ОАЕ ще играе важна роля в международните търговски разплащания

Централната банка на Обединените арабски емирства (ОАЕ) наскоро представи нов план за емитиране на дигиталната си валута, известна като “дигитален дирхам”.

март 26, 2023 9:00 1 мин. четене

Sony подаде патент за NFT рамка в игрите

Sony Interactive Entertainment, компанията, която стои зад PlayStation подаде заявка за патент за рамка, която позволява на потребителите да прехвърлят и използват незаменяеми токени (NFT) в множество платформи за игри.

март 26, 2023 8:00 2 мин. четене