Home

Хакер открадна безумна сума от блокчейн протокол

03.02.2022 19:50 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хакер открадна безумна сума от блокчейн протокол

Според поредица от транзакции на etherscan, хакер е използвал Wormhole, мост между блокчейните на Етериум и Solana, за да отмъкне стотици милиони в ETH.

Wormhole е мостов протокол, който позволява на активите да се движат през различни блокчейн протоколи. Когато потребител изпраща активи от една верига към друга, мостът заключва активите и издава ‘wrapped‘ версия на средствата във веригата, в която се получават.

Все още не е ясно как злосторникът е изпълнил експлойта, но това довело до кражба на 120,000 wETH, на стойност около $323 милиона по текущи цени. Записите от транзакциите на etherscan описват подробно кражбата на 93,000 от всички откраднати ETH. Това е един от най-големите хакове на децентрализиран финансов протокол до момента.

Wormhole публикува в Twitter, че платформата ще бъде спряна за поддръжка, тъй като разследва атаката и ще предоставя актуализации чрез своя акаунт в Twitter. По-късно компанията сподели актуализация, потвърждаваща, че от платформата са били откраднати 120,000 wETH, като предстоят още подробности. 


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
$2.5 милиарда от откраднатите от Bitfinex биткойни започнаха да се движат

Междувременно платформата заяви, че ще добави допълнителен ETH през следващите няколко часа, за да гарантира, че wETH продължава да бъде подкрепен 1:1.

Работим за бързото възстановяване на мрежата“, се казва в туит.

Адрес, свързан със човека/групата, пуснала протокола Wormhole, изпрати съобщение по веригата, предлагащо на хакера споразумение за награда от $10 милиона за подробности за експлойта и връщането на откраднатия wETH.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

ИЗВЪНРЕДНО: Крипто борса загуби над $230 милиона при хакерска атака

През последните минути се появиха съобщения, че от борса за криптовалути са източени $234 милиона.

18.07.2024 10:42 1мин. четене

Tether и Bitfinex са изправени пред обвинения в пазарна манипулация

В резултат на важни правни промени Tether и Bitfinex са въвлечени в колективен иск с твърдения за манипулиране на пазара и антитръстови нарушения.

16.07.2024 22:00 1мин. четене

Още един крипто протокол стана жертва на хакерска атака

Крипто протокол току-що загуби милиони долари в алткойни по време на сериозен пробив в сигурността, както съобщи Cyvers Alerts.

16.07.2024 17:30 1мин. четене

Севернокорейски хакери са предполагаемо свързани с експлойт на крипто борса за $305 милиона

Последните събития сочат, че Lazarus Group, известна хакерска структура, спонсорирана от държавата, може да стои зад пробива на японската крипто борса DMM Bitcoin на стойност $305 милиона.

16.07.2024 8:30 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.