НАЧАЛО Крипто Крими

Хакер открадна безумна сума от блокчейн протокол

февруари 3, 2022 19:50 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хакер открадна безумна сума от блокчейн протокол

Според поредица от транзакции на etherscan, хакер е използвал Wormhole, мост между блокчейните на Етериум и Solana, за да отмъкне стотици милиони в ETH.

Wormhole е мостов протокол, който позволява на активите да се движат през различни блокчейн протоколи. Когато потребител изпраща активи от една верига към друга, мостът заключва активите и издава ‘wrapped‘ версия на средствата във веригата, в която се получават.

Все още не е ясно как злосторникът е изпълнил експлойта, но това довело до кражба на 120,000 wETH, на стойност около $323 милиона по текущи цени. Записите от транзакциите на etherscan описват подробно кражбата на 93,000 от всички откраднати ETH. Това е един от най-големите хакове на децентрализиран финансов протокол до момента.

Wormhole публикува в Twitter, че платформата ще бъде спряна за поддръжка, тъй като разследва атаката и ще предоставя актуализации чрез своя акаунт в Twitter. По-късно компанията сподели актуализация, потвърждаваща, че от платформата са били откраднати 120,000 wETH, като предстоят още подробности. 


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
$2.5 милиарда от откраднатите от Bitfinex биткойни започнаха да се движат

Междувременно платформата заяви, че ще добави допълнителен ETH през следващите няколко часа, за да гарантира, че wETH продължава да бъде подкрепен 1:1.

Работим за бързото възстановяване на мрежата“, се казва в туит.

Адрес, свързан със човека/групата, пуснала протокола Wormhole, изпрати съобщение по веригата, предлагащо на хакера споразумение за награда от $10 милиона за подробности за експлойта и връщането на откраднатия wETH.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Бащата на сътрудничката на Ружа Игнатова твърди, че дъщеря му е натопена

Ирина Дилкинска беше екстрадирана от България към САЩ на 20 март, тъй като на следващия ден трябваше да се яви пред американския съдия Сара Нетбърн.

март 23, 2023 18:00 1 мин. четене

Българка е екстрадирана и изправена пред 40 години затвор заради OneCoin

OneCoin проекта е основан през 2014 г. от Ружа Игнатова и Карл Себастиан Грийнууд, като последният е изправен пред до 60 години затвор, след като през декември се призна за виновен по множество обвинения.

март 22, 2023 12:01 2 мин. четене

Инвестиционната измама на Harvest Keeper AI: Инвеститорите губят над $1 милион

Екипът, който стои зад Harvest Keeper dApp, е обвинен в измама, като се твърди, че е откраднал около $1 милион от потребителите.

март 21, 2023 7:00 2 мин. четене

Подозрения за участие на Северна Корея в хакерската атака срещу Euler Finance

Крипто общността следи отблизо най-големия хак при децентрализираните финанси (DeFi) за 2023 г., заради който Euler Finance загуби $197 милиона.

март 19, 2023 21:00 2 мин. четене