НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Предстои голям обрат, твърди анализатор

февруари 6, 2023 12:25 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Предстои голям обрат, твърди анализатор

Крипто анализатор сподели оптимистично мнение за Биткойн (BTC), заявявайки, че активът може да се подготвя за значителни печалби.

Кевин Свенсън заяви пред последователите си в Twitter, че Биткойн може да достигне $30,000 по-скоро, отколкото хората очакват.

След като излезе от голяма формация на падащ клин, която предполага значителна промяна в тренда, най-голямата криптовалута е в добра позиция.

Анализаторът посочва, че BTC сега преминава към бичи тренд, като отбелязва, че дневният индекс на относителната сила (RSI) отскача от нивото 70.

Отскачаме от зоната на свръхпокупка, което е немислимо. Мечките никога не са смятали, че това ще бъде възможно. Но това се е случвало и преди.

Свенсън посочва, че Биткойн също се е движил в зоната на свръхпокупка на дневната графика в края на 2020 г., след като преодоля съпротивата при $20,000. Този пробив в крайна сметка доведе до рали над $60,000.

По това време Биткойн проби $20,000 за първи път и остана в зоната на свръхпокупка за известно време. Вследствие на това криптовалутата спечели повече от 50%.

Той навлезе в територията на свръхпокупките и остана там в продължение на 60% ръст. Тези неща са възможни.

Тъй като в момента най-голямата криптовалута се търгува над диагоналната съпротива на модела на падащия клин, анализаторът каза, че активът вероятно е на път към $30,000 преди каквато и да е значителна корекция.

Графиката на Свенсън предвижда значително рали за BTC до около $50,000. Това ще последва корективно движение под $20,000.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Може ли Биткойн да стигне до $100,000?


Какво представлява RSI?

Индексът на относителната сила (RSI) е технически индикатор, който се използва за анализ на финансовите пазари. Той е осцилатор на импулса, който измерва скоростта и промяната на ценовите движения. RSI се изчислява по следната формула:

RSI = 100 – (100 / (1 + RSI))

Където RS е средната печалба на даден актив за даден период, разделена на средната загуба за същия брой периоди.

Трейдърите и инвеститорите често използват RSI, за да идентифицират потенциални възможности за покупка или продажба на пазара въз основа на динамиката на цените на даден актив. RSI обикновено се изобразява като линейна графика със стойности от 0 до 100. Стойност на RSI от 70 или повече показва, че активът става свръхкупен или надценен. За разлика от това, стойност на RSI от 30 или по-малко показва, че активът става свръхпродаден или подценен. Важно е да се отбележи, че RSI е по-скоро относителен, отколкото абсолютен индикатор и може да бъде повлиян от промените в променливостта на цената на актива.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Добивът на Биткойн става все по-доходоносен – каква е причината?

От началото на годината хашрейтът на Биткойн непрекъснато се увеличава, а през последните 48 часа достигна нов връх от 400 EH/s.

март 26, 2023 19:00 2 мин. четене

От криза към възможност: Как Биткойн предлага път към финансова стабилност

Найджъл Грийн, главен изпълнителен директор на deVere Group, финансово-консултантска компания, оценена на $12 милиарда, смята, че инвеститорите се обръщат към алтернативни форми на инвестиции, като Биткойн и други криптовалути.

март 26, 2023 17:00 1 мин. четене

Какво предстои за Биткойн? – Б. Коуен

В скорошно видео известният крипто стратег Бенджамин Коуен сподели своята гледна точка за бъдещето на Биткойн (BTC) след решението на Федералния резерв да повиши лихвените проценти с 25 базисни пункта.

март 26, 2023 10:00 2 мин. четене

САЩ ще се опита да прекъсне достъпа до Биткойн в условията на банкова криза

Бившият главен технологичен директор на Coinbase, Баладжи Сринивасан направи серия от смели прогнози за бъдещето на Биткойн (BTC) и финансовата система на САЩ.

март 25, 2023 15:00 2 мин. четене