НАЧАЛО Биткойн

Американският хедж фонд Alternative Strategies държи близо $30 милиона в Биткойн ETF на BlackRock

10.05.2024 11:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Американският хедж фонд Alternative Strategies държи близо $30 милиона в Биткойн ETF на BlackRock

Разкриването на значителна инвестиция от страна на CTC Alternative Strategies Ltd. в iShares BTC Trust (IBIT) на BlackRock отрази по-широка тенденция, при която традиционните финансови институции все повече включват криптовалути, по-специално Биткойн, в своите стратегии за управление на активи.

Този ход е емблематичен за нарастващото приемане и институционализиране на криптовалутата в рамките на регулираните финансови пазари.

Според информацията към 31 март CTC Alternative Strategies (Чикаго) притежава $27.7 милиона под формата на 685 364 акции от Биткойн ETF на BlackRock.

Одобрението и стартирането на спот Биткойн ETF-ите от SEC през януари отбеляза ключов момент за крипто инвестициите, предлагайки по-конвенционален и регулиран път за инвеститорите да получат експозиция към BTC. Тази промяна не само засилва легитимността на Биткойн като инвестиционен актив, но и го интегрира по-дълбоко в структурата на световните финансови пазари. Участието на големи фирми като BlackRock в тези ETF-и подчерта потенциалното им значение и доверието, което им се оказва благодарение на регулаторния надзор.

Инвестицията на CTC Alternative Strategies в IBIT, която я превръща във втория по големина дял в тяхното портфолио, свидетелства за силна вяра в потенциала на Биткойн. Това съответства на по-широките пазарни нагласи, при които други известни фирми като Yong Rong Asset Management, Susquehanna International Group, BNP Paribas и Ovata Capital Management също са заели позиции в BTC продукти. Тези движения предполагат силен институционален интерес, който може да подкрепи цената на водещата криптовалута.

 

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Топ 3 акции, които да следите по време на бичия пазар на Биткойн

Биткойн се превърна в най-добре представящия се актив през последното десетилетие, като показа забележителна устойчивост и непрекъснат растеж. Интересното е, че някои водещи криптоакции също са свидетели на значителни възходящи тенденции.

22.05.2024 21:00 2 мин. четене

Биткойн: Дългосрочните притежатели отново купуват след корекцията

Фундаменталните принципи на търсенето и предлагането диктуват движението на цените на различните активи, включително и на Биткойн. Когато предлагането превишава търсенето, цените са склонни да намаляват, докато когато търсенето превишава предлагането, цените обикновено се повишават.

22.05.2024 19:30 3 мин. четене

По-добра инвестиция ли са акциите на MicroStrategy от Биткойн?

Листнатата на Nasdaq софтуерна компания MicroStrategy (MSTR) се представи значително по-добре от Биткойн (BTC) през изминалата година.

22.05.2024 15:00 1 мин. четене

Биткойн ще продължи да се търгува близо до предишния си връх за сметка на алткойните

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен прогнозира, че Биткойн (BTC) ще продължи да се търгува близо до рекордните си стойности, което до голяма степен се дължи на преместването на средства от алткойни към BTC.

22.05.2024 13:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.