НАЧАЛО Други

Регулаторите на САЩ предполагаемо разследват крипто хедж фонда 3AC

октомври 18, 2022 9:04 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Регулаторите на САЩ предполагаемо разследват крипто хедж фонда 3AC

Според доклад на Bloomberg фалиралият хедж фонд за криптовалути Three Arrows Capital е попаднал под прицела на регулаторните органи на САЩ.

Хедж фондът, който беше един от най-влиятелните играчи на криптовалутната сцена, се разпадна по-рано тази година. Съобщава се, че регулаторните органи на САЩ разследват дали 3AC е излъгал инвеститорите си за финансовото си състояние.

В доклада, който се позовава на анонимни лица, запознати с разследването, се казва, че основателите на хедж фонда, Су Зу и Кайл Дейвис, потенциално могат да бъдат подложени на различни видове санкции.

Съдът на Британските Вирджински острови е наредил ликвидацията на хедж фонда още през юни. В крайна сметка в началото на юли закъсалият хедж фонд подаде молба за обявяване в несъстоятелност.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето как да разберете дали даден крипто проект е измама


Съобщава се, че Дейвис и Зу са откраднали заети средства, за да си купят яхта. В края на юни Three Arrows Capital бяха обвинени в предоставяне на невярна информация от сингапурските регулаторни органи.

Местонахождението на основателите на закъсалия хедж фонд засега остава неизвестно.

В отделен случай, регулаторите на ценни книжа в Тексас разследват американското дъщерно дружество на криптовалутния гигант FTX за потенциално нарушение на федералните закони за ценните книжа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Alameda са инвестирали сериозна сума в майнинг компанията Genesis

Alameda Research, фирмата за търговия, тясно свързана с изпадналата в затруднение борса FTX, е инвестирала $1.15 милиарда в крипто миньора Genesis Digital Assets.

декември 4, 2022 11:43 1 мин. четене

Вижте 3-те най-важни истории в крипто от изминалата седмица

Сривът на криптоборсата FTX продължава да отеква в индустрията – продължаваме да виждаме новини и развития около това ключово събитие. 

декември 4, 2022 7:50 1 мин. четене

Клиентите на крипто борсата Gemini изложени на риск

Крипто борсата Gemini изглежда е последната жертва на каскадния ефект, породен от срива на FTX, последвана от неблагоприятни ефекти за BlockFi, Genesis и Digital Currency Group (DCG).

декември 3, 2022 18:24 1 мин. четене

„Заблуденият“ Банкман-Фрийд „ще прекара време в затвора“ – М. Новограц

Новограц заклейми бившия главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд като „заблуден“ в неотдавнашно интервю за CNBC.

декември 3, 2022 16:50 1 мин. четене