НАЧАЛО Други

Регулаторите на САЩ предполагаемо разследват крипто хедж фонда 3AC

18.10.2022 9:04 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Регулаторите на САЩ предполагаемо разследват крипто хедж фонда 3AC

Според доклад на Bloomberg фалиралият хедж фонд за криптовалути Three Arrows Capital е попаднал под прицела на регулаторните органи на САЩ.

Хедж фондът, който беше един от най-влиятелните играчи на криптовалутната сцена, се разпадна по-рано тази година. Съобщава се, че регулаторните органи на САЩ разследват дали 3AC е излъгал инвеститорите си за финансовото си състояние.

В доклада, който се позовава на анонимни лица, запознати с разследването, се казва, че основателите на хедж фонда, Су Зу и Кайл Дейвис, потенциално могат да бъдат подложени на различни видове санкции.

Съдът на Британските Вирджински острови е наредил ликвидацията на хедж фонда още през юни. В крайна сметка в началото на юли закъсалият хедж фонд подаде молба за обявяване в несъстоятелност.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето как да разберете дали даден крипто проект е измама


Съобщава се, че Дейвис и Зу са откраднали заети средства, за да си купят яхта. В края на юни Three Arrows Capital бяха обвинени в предоставяне на невярна информация от сингапурските регулаторни органи.

Местонахождението на основателите на закъсалия хедж фонд засега остава неизвестно.

В отделен случай, регулаторите на ценни книжа в Тексас разследват американското дъщерно дружество на криптовалутния гигант FTX за потенциално нарушение на федералните закони за ценните книжа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Какви криптовалути притежава Доналд Тръмп?

Доналд Тръмп, известен със своите бизнес, политически и юридически начинания, е изградил крипто портфейл за няколко милиона долара, като е продал някои от своите токени с цел печалба.

21.04.2024 9:00 1 мин. четене

БРИКС иска да зареже долара и да използва криптовалути за търговия

Председателят на Комитета за финансовия пазар към Държавната дума на Русия Анатолий Аксаков наскоро обяви, че БРИКС активно проучва възможността за замяна на щатския долар с криптовалута за търговия.

21.04.2024 8:00 2 мин. четене

Каква е целта на най-голямата стабилна монета Tether (USDT)?

Според главния изпълнителен директор на Tether Паоло Ардоино основната цел на Tether USD (USDT), най-голямата стабилна монета в света, е да осигури защита за хората в икономики, които се борят с инфлацията.

20.04.2024 20:16 2 мин. четене

Може ли икономиката на Иран да оцелее евентуална война?

На фона на обсъжданията на потенциални икономически мерки срещу Иран от страна на Съединените щати и Европейския съюз (ЕС) Техеран заяви, че е устойчив на западните бойкоти, като се позовава на рекордния износ на петрол въпреки значителните санкции, наложени от бившия президент на САЩ Доналд Тръмп през 2018 г.

20.04.2024 18:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.