НАЧАЛО Други

Регулаторите на САЩ предполагаемо разследват крипто хедж фонда 3AC

октомври 18, 2022 9:04 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Регулаторите на САЩ предполагаемо разследват крипто хедж фонда 3AC

Според доклад на Bloomberg фалиралият хедж фонд за криптовалути Three Arrows Capital е попаднал под прицела на регулаторните органи на САЩ.

Хедж фондът, който беше един от най-влиятелните играчи на криптовалутната сцена, се разпадна по-рано тази година. Съобщава се, че регулаторните органи на САЩ разследват дали 3AC е излъгал инвеститорите си за финансовото си състояние.

В доклада, който се позовава на анонимни лица, запознати с разследването, се казва, че основателите на хедж фонда, Су Зу и Кайл Дейвис, потенциално могат да бъдат подложени на различни видове санкции.

Съдът на Британските Вирджински острови е наредил ликвидацията на хедж фонда още през юни. В крайна сметка в началото на юли закъсалият хедж фонд подаде молба за обявяване в несъстоятелност.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето как да разберете дали даден крипто проект е измама


Съобщава се, че Дейвис и Зу са откраднали заети средства, за да си купят яхта. В края на юни Three Arrows Capital бяха обвинени в предоставяне на невярна информация от сингапурските регулаторни органи.

Местонахождението на основателите на закъсалия хедж фонд засега остава неизвестно.

В отделен случай, регулаторите на ценни книжа в Тексас разследват американското дъщерно дружество на криптовалутния гигант FTX за потенциално нарушение на федералните закони за ценните книжа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как фондовият пазар се противопоставя на икономическия хаос

През последните месеци финансовият пейзаж е изпълнен с хаос и несигурност. В началото на годината се борихме с трайната инфлация, последвана от тревожния срив на Silicon Valley Bank през март, който предизвика безпокойство сред инвеститори, собственици на бизнес и банкери.

май 30, 2023 17:30 3 мин. четене

БРИКС: Лукашенко се обръща към съюза в отговор на санкциите

По време на срещата на Висшия евразийски икономически съвет в Москва президентът на Беларус Александър Лукашенко изрази отговора на страната си за санкциите.

май 30, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC представлява заплаха от правителствен контрол според създателя на Cardano

Съоснователят на Cardano (ADA), популярната платформа за смарт договори, изрази загриженост относно дигиталните валути на централните банки (CBDC) и техния потенциал за правителствен контрол.

май 30, 2023 12:00 2 мин. четене

Директорът на Binance прогнозира големи успехи в крипто пространството през следващия бичи пазар

Главният изпълнителен директор на най-голямата борса за криптовалути по обем на търговията очаква редица постижения в крипто индустрията през следващата бича фаза.

май 30, 2023 10:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.