НАЧАЛО Крипто Крими

Американски прокурори искат бившия директор на Binance да предаде всичките си паспорти

27.02.2024 13:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Американски прокурори искат бившия директор на Binance да предаде всичките си паспорти

Американските прокурори настояват бившият главен изпълнителен директор на Binance Чанпен Джао да предаде паспортите си и да остане в Съединените щати по време на съдебния процес.

В юридическо заявление прокурорите поискаха от Джао да уведоми съда предварително поне три дни преди да пътува в САЩ. Освен това те искат условие, според което Джао не може да променя местоживеенето си и трябва да предаде канадския си паспорт на назначен от съда попечител. Този попечител ще има за задача да контролира движенията на милиардерът, като гарантира, че той е придружаван винаги, когато се изисква документ за самоличност.

Освен това прокурорите настояват Джао да се откаже от всички паспорти, дори с изтекъл срок на валидност, както и от всички свързани с тях документи за пътуване. Също така те се стремят да попречат на Джао да получава нови паспорти или документи за пътуване от чужди държави без предварително одобрение от съда.

Джао, канадски гражданин, живеещ в Обединените арабски емирства, в момента се намира в САЩ под гаранция, определена на $175 милиона. Окръжният съдия на САЩ Ричард Джоунс счита, че има опасност той да избяга поради значителното му богатство.

След като се призна за виновен през ноември, Джао се съгласи да се оттегли от ролята си на главен изпълнителен директор на Binance и да плати глоба в размер на $50 милиона. Самата Binance се съгласи да плати $4.3 милиарда под формата на компенсационни такси.

В интервю за CNBC Ростин Бенам, председател на Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC), изрази очакването си Джао да изтърпи наказание лишаване от свобода за това, че не е приложил достатъчно мерки срещу прането на пари в Binance, най-голямата борса за криптовалути в света.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Voyager Digital с важна крачка към компенсирането на кредиторите

Voyager Digital и нейните кредитори достигнаха критичен момент в процеса на възстановяване на компанията, отбелязвайки важен етап след обявяването ѝ в несъстоятелност.

12.04.2024 21:00 2 мин. четене

Бившият директор на FTX ще обжалва присъдата си за 25 години затвор

Юридическият екип на бившия главен изпълнителен директор на FTX Сам “SBF” Банкман-Фрийд е предприел стъпки за оспорване на присъдата и наказанието му.

12.04.2024 9:00 1 мин. четене

Богат бизнесмен бе отвлечен и държан в клетка заради откуп в Биткойн

Британски прокурори твърдят, че богатият китайски бизнесмен Дилън Хуанг е бил отвлечен чрез заплахи с пистолет от престижно голф игрище в Обединеното кралство и подложен на ужасяващо отношение от банда за крипто откупи, която е поискала $15 милиона под формата на Биткойн.

11.04.2024 15:00 2 мин. четене

SEC пак ще завежда дело срещу крипто борса

Според неотдавнашен доклад на Fortune Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) е уведомила Uniswap, водеща децентрализирана борса, за предстоящи съдебни действия.

11.04.2024 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.