НАЧАЛО Други

Съдът официално прие споразумението с Binance за $4.3 милиарда

24.02.2024 10:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Съдът официално прие споразумението с Binance за $4.3 милиарда

След събитията през ноември 2023 г. американски съдия даде зелена светлина на споразумението на Binance да плати огромна глоба от $4.3 милиарда, което е една от най-големите санкции в правната история на САЩ след продължително разследване.

Значителното споразумение за признаване на вина, което привлече вниманието миналата година, включва признанието на Binance за участие в пране на пари и нарушаване на санкциите. Освен това Министерството на правосъдието на САЩ разкри, че бившият главен изпълнителен директор Чанпен Джао е признал федералните обвинения, което доведе до неговата оставка.

Binance, виден играч в сферата на дигиталните активи, понесе удар по репутацията си към края на 2023 г., изправен пред множество федерални обвинения. Вследствие на това борсата се съгласи на споразумение на стойност $4.3 милиарда, а дългогодишният ѝ лидер се оттегли.

Последната актуализация потвърждава решението, като американският съдия одобри споразумението на Binance, което доведе до рекордната глоба за милиарди – една от най-големите в американската правна история.

По време на изслушването американският окръжен съдия Ричард Джоунс отбеляза: “Това наистина е случай, в който етиката на компанията е била компрометирана от алчността”, както съобщава Bloomberg. Одобрението дойде в петък по време на съдебното заседание, проведено в Сиатъл.

Освен това признаването на участието на Binance във федерални нарушения беше част от съвместните усилия, в които участваха различни американски правителствени агенции, включително Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) и Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) на САЩ.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Топ 5 ключови стратегии за инвестиция от Уорън Бъфет

Уорън Бъфет, известен с проницателните си инвестиционни стратегии и филантропските си начинания, е натрупал богат опит в преодоляването на различни икономически условия, включително периоди на висока инфлация. 

12.04.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Китайският юан официално задмина долара в Русия

На фона на инициативите на БРИКС за дедоларизация китайският юан официално изпревари щатския долар като основна търгувана валута в Русия.

12.04.2024 17:00 2 мин. четене

Бизнесдама бе осъдена на смърт заради историческа измама за милиарди

В знаков съдебен процес в правната история на Виетнам 67-годишна виетнамска строителна предприемачка е изправена пред кулминацията на десетгодишната си разхитителна дейност.

12.04.2024 15:00 2 мин. четене

Федерални регулатори започват разследване срещу топ американска банка

Множество федерални регулатори, включително Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC), Службата на валутния контрольор (OCC) и различни служби на Министерството на финансите, разследват процедурите за проверка на клиенти на Morgan Stanley в отдела за управление на богатството за потенциални рискове от пране на пари. Това разследване следва подобна проверка на Федералния резерв.

12.04.2024 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.