НАЧАЛО Други

Твърдото приземяване за американската икономика е неизбежно според икономист

07.05.2024 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Твърдото приземяване за американската икономика е неизбежно според икономист

Андрю Холенхорст, главен икономист на Citi за САЩ, утвърди противоположния си възглед, прогнозирайки твърдо приземяване на американската икономика, въпреки очакванията за меко приземяване.

Той прогнозира, че инфлацията и пазарът на труда ще отслабнат достатъчно, за да накарат Федералния резерв да намали основните лихвени проценти четири пъти през тази година, което е в рязък контраст с едно или две намаления, очаквани от Уолстрийт.

Прогнозата на Холенхорст придоби достоверност след публикуването на доклада на Министерството на труда за заплатите, който отчете значителен спад в ръста на работните места за април в сравнение с данните за март. Той изтъкна различни данни, включително потребителски и бизнес проучвания, сочещи слабост на пазара на труда, с по-малко възможности за работа и повишена несигурност за работните места сред служителите.

Макар че последните икономически данни предлагат смесени сигнали, като някои показатели сочат силен пазар на труда, а други – охлаждане на растежа, Холенхорст остава убеден, че меко приземяване е малко вероятно. Той смята, че финансовите пазари също започват да се отклоняват от това очакване.

Холенхорст подчерта, че Фед може да не чака отслабването както на инфлацията, така и на пазара на труда, преди да пристъпи към намаляване на лихвените проценти, тъй като един показател може да е достатъчен. Той отбеляза, че историческите цикли на паричната политика често следват модел, при който упоритата инфлация предшества отслабването на пазара на труда, което води до намаляване на лихвените проценти.

Въпреки добрите данни за заетостта през февруари, Холенхорст поддържа предупреждението си за твърдо приземяване и рецесия. Той изтъкна признаци на слабост, като намаляване на отработените часове и на броя на работните места на пълно работно време, което подсказва за скрити слабости на пазара на труда извън основните данни за броя на работните места.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Binance обяви, че добавя нови двойки за спот търговия

Binance обяви добавянето на нови двойки за търгуване и разширяването на услугите си за ботове за търговия с цел подобряване на възможностите за трейдинг и увеличаване на обхвата на опциите на Binance Spot.

23.05.2024 0:00 1 мин. четене

Binance разкри инвестиция в децентрализирана борса от втори слой

Подразделението за рисков капитал на водещата по обем на търговия борса за криптовалути в света представи нова инвестиция в протокол за децентрализиран обмен (DEX).

22.05.2024 23:00 2 мин. четене

Web3 социална медия набира финансиране в размер на $150 милиона

Екипът, който стои зад Web3 платформата за социални медии Farcaster, е набрал $150 милиона финансиране, ръководено от Paradigm, с участието на A16z crypto, Haun Ventures, USV, Variant, Standard Crypto и други.

22.05.2024 21:30 1 мин. четене

Топ 3 акции, които да следите по време на бичия пазар на Биткойн

Биткойн се превърна в най-добре представящия се актив през последното десетилетие, като показа забележителна устойчивост и непрекъснат растеж. Интересното е, че някои водещи криптоакции също са свидетели на значителни възходящи тенденции.

22.05.2024 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.