НАЧАЛО Други

S&P 500 регистрира най-силния си подем от ноември месец насам

07.05.2024 13:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
S&P 500 регистрира най-силния си подем от ноември месец насам

Пазарът на акции преживя най-значителния си тридневен подем от ноември насам, задвижван от спекулациите, свързани с потенциалното намаляване на лихвените проценти от страна на Федералния резерв по-късно тази година.

Индексът S&P 500 се повиши с 1%, надминавайки 50-дневната си пълзяща средна стойност – ниво, което според много анализатори е от решаващо значение за поддържането на положителни пазарни нагласи. Сезонът на стабилните печалби допълнително подхрани оптимизма, особено след неотдавнашното отдръпване на пазара, което направи някои сектори по-привлекателни. Въпреки опасенията относно обема на търговията, който беше под средния, повечето отрасли отбелязаха печалби.

Според Крис Ларкин от Morgan Stanley биковете се стремят да запазят инерцията си след възстановяването от миналата седмица. Тази седмица се характеризира с недостиг на важни икономически данни, но с множество изяви на членове на ФЕД, чиито коментари относно потенциалното намаляване на лихвите ще бъдат внимателно проучвани от трейдърите.

Американският фондов бенчмарк се изкачи над 5,180 пункта, а водещи бяха технологични гиганти като Nvidia Corp. и Tesla Inc. Micron Technology Inc. също отбеляза значителен ръст след повишение от страна на анализатори. Apple Inc. обаче отбеляза спад, след като Уорън Бъфет оповести намаляване на дела си, въпреки че преди това изразяваше възхищение от компанията. Междувременно доходността на 10-годишните държавни ценни книжа спадна с два базисни пункта до 4.49%.

Геополитическите събития, включително отхвърлянето от страна на Израел на предложението на Хамас за прекратяване на огъня на фона на продължаващия конфликт в Газа, също бяха в полезрението на трейдърите. Освен това цените на петрола завършиха с повишение.

Общите пазарни нагласи остават положителни, подкрепени от здравословния ръст на печалбите, очакванията за намаляване на инфлацията, склонността на Федералния резерв към намаляване, а не към повишаване на лихвените проценти и увеличените инвестиции в изкуствен интелект, както отбелязва Дейвид Лефковиц от UBS Global Wealth Management.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС прогресивно интегрира свои собствени финансови системи

Иранският посланик в Русия, Казем Джалали, подчерта активното участие на Иран в усилията за сътрудничество с Русия в рамките на БРИКС по време на неотдавнашна пресконференция, проведена на 16 май.

20.05.2024 7:30 2 мин. четене

Ето какво може да привлече милиарди долари към крипто пазарите

В неотдавнашно изявление главният изпълнителен директор на Coin Bureau Ник Пукрин подчерта значителен, но до голяма степен пренебрегван катализатор на крипто пазара.

20.05.2024 7:00 2 мин. четене

Интересът към крипто портфейлът Phantom расте – какво означава това за Solana?

Крипто портфейлът Phantom Wallet се изкачи до третата позиция в категорията за комунални услуги в Apple App Store, отстъпвайки само на Google и Google Chrome Apps.

20.05.2024 1:00 2 мин. четене

Tether планира да разработи терминал за p2p финансови пазари

Главният изпълнителен директор Паоло Ардоино на Tether обяви, че компанията ще отдели значителни ресурси за разработване на терминал за peer-to-peer (P2P) финансови пазари.

19.05.2024 23:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.