НАЧАЛО Други

Американски регулатор започва мониторинг на Binance за период от 3 години

12.05.2024 0:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Американски регулатор започва мониторинг на Binance за период от 3 години

Според източници, запознати с въпроса, Министерството на правосъдието на Съединените щати (DOJ) е привлякло международната консултантска фирма Forensic Risk Alliance (FRA) да наблюдава борсата за криптовалути Binance и дали тя спазва регулаторните задължения за следващите три години.

Това назначаване на мониторинг от трета страна беше ключово условие от споразумението за признаване на вина на Binance през ноември 2023 г., в неспазване на регламентите за пране на пари и други федерални обвинения, което доведе до глоба от $4.3 милиарда.

FRA ще получи достъп до вътрешни записи, съоръжения и персонал, за да предоставя на DOJ редовни актуализации за операциите на Binance, според доклад на Bloomberg от 10 май.

Първоначално адвокатската кантора Sullivan & Cromwell беше готова да осигури договора. Въпреки това предишната ѝ връзка с конкурентната крипто борса FTX, замесена в многомилиардна измама, доведе до назначаването на FRA вместо това.

Въпреки това се очаква Sullivan & Cromwell да поеме отделна петгодишна роля за мониторинг на Binance от името на Мрежата за борба с финансовите престъпления към Министерството на финансите.

Това развитие следва неотдавнашното лишаване от свобода на бившия главен изпълнителен директор на Binance, Чанпен “CZ” Джао. Джао получи четиримесечна присъда на 30 април за неспазване на ефективна програма за борба с прането на пари от борсата. Докато прокурорите поискаха тригодишен срок, съдията избра по-кратка присъда, позовавайки се на липсата на доказателства, свързващи Джао директно с конкретни незаконни дейности в Binance.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Binance разкри инвестиция в децентрализирана борса от втори слой

Подразделението за рисков капитал на водещата по обем на търговия борса за криптовалути в света представи нова инвестиция в протокол за децентрализиран обмен (DEX).

22.05.2024 23:00 2 мин. четене

Web3 социална медия набира финансиране в размер на $150 милиона

Екипът, който стои зад Web3 платформата за социални медии Farcaster, е набрал $150 милиона финансиране, ръководено от Paradigm, с участието на A16z crypto, Haun Ventures, USV, Variant, Standard Crypto и други.

22.05.2024 21:30 1 мин. четене

Топ 3 акции, които да следите по време на бичия пазар на Биткойн

Биткойн се превърна в най-добре представящия се актив през последното десетилетие, като показа забележителна устойчивост и непрекъснат растеж. Интересното е, че някои водещи криптоакции също са свидетели на значителни възходящи тенденции.

22.05.2024 21:00 2 мин. четене

Министър-председателят на Япония призовава за реформи на капиталовите пазари

В сряда японският министър-председател Фумио Кишида направи публично обръщение, насочено към привличане на чуждестранни инвестиции, като обеща по-нататъшни реформи на капиталовите пазари и се застъпи за управлението на активи по време на реч пред събрание на глобални инвеститори в Токио.

22.05.2024 20:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.