НАЧАЛО Биткойн

Америка ще се сблъска с нова банкова криза – Робърт Кийосаки

09.02.2024 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Америка ще се сблъска с нова банкова криза – Робърт Кийосаки

Робърт Кийосаки, известният автор на бестселъра "Богат татко, беден татко", отново изрази загриженост за банковите фалити и икономическата нестабилност.

В неотдавнашна актуализация в социалните медии Кийосаки подчерта значението на финансовата готовност, като направи паралел между настоящия икономически климат и училище за летене, в което хората трябва да се научат да преминават през турбулентни условия.

Той заяви:

В летателното училище на американския флот учениците-пилоти се учат как да летят и как да разбият самолета си. Финансовите неудачници ще загубят пари, защото не знаят какво да правят с парите си, докато банките фалират и световната икономика се срива. В продължение на много години предупреждавах: “Купувайте злато, сребро, Биткойн”.

Не ни предстои меко приземяване. За съжаление светът на фалшивите пари се срива, а златото, среброто и Биткойн са парашути за вашето лично меко приземяване.

Предупредителното послание на Кийосаки съвпада с тревожните данни на FDIC, които показват рекордни нива на нереализирани загуби от ценни книжа, притежавани от американските банки. Неотдавнашният срив на New York Community Bancorp само засили опасенията относно стабилността на банковия сектор.

В светлината на тези събития влиятелни фигури в областта на финансите все по-често се застъпват за алтернативни активи като Биткойн (BTC). Кати Ууд от ARK Invest прогнозира, че Биткойн ще надмине златото по популярност и приток на инвестиции по време на банкови кризи.

Кийосаки, който отдавна предупреждава за пазарни спадове, продължава да твърди, че активи като злато, сребро и BTC служат като ключови предпазни средства по време на икономически сътресения. Той прогнозира значително увеличение на стойността на тези активи, ако традиционните пазари се разклатят.

Освен това Кийосаки очаква безпрецедентни върхове за Биткойн, като прогнозите са за достигане на $120,000 през 2024 г. и потенциално покачване до $500,000 за BTC през следващата година. В случай на глобална икономическа нестабилност той предвижда Биткойн да поскъпне до $1 милиона.

В условията на несигурност, надвиснала над финансовия пейзаж, одобрението на Кийосаки за Биткойн като предпазна мярка в неспокойни времена намира отклик сред много инвеститори, които искат да защитят богатството си от потенциални кризи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн ще задмине Visa според Сатоши Накамото

Наскоро разкритите кореспонденции хвърлят безценна светлина върху генезиса на биткойн и визионерските прозрения на неговия енигматичен създател Сатоши Накамото.

26.02.2024 6:00 2 мин. четене

Solana може да скочи с 340% – ето кога

Известен крипто анализатор предположи, че Solana (SOL), смятана за конкурент на Ethereum (ETH), е готова за значителен скок в стойността.

25.02.2024 20:00 2 мин. четене

Ще успее ли Биткойн халвингът да създаде нови милионери?

След като първоначалното вълнение около стартирането на нови борсово търгувани фондове (ETF) за Биткойн (BTC) започва да отслабва, вниманието се насочва към предстоящото през април халвинг събитие на BTC.

25.02.2024 18:00 2 мин. четене

Защо цената на Биткойн продължава да се върти около $52,000?

Като значима проява на бичи настроения, през изминалата седмица от централизираните борси бяха изтеглени Биткойн (BTC) токени на стойност около $540 милиона.

25.02.2024 14:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.