НАЧАЛО Други

Валутата на БРИКС ще събори долара, а Биткойн ще стигне до $120,000 – Робърт Кийосаки

юли 12, 2023 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Валутата на БРИКС ще събори долара, а Биткойн ще стигне до $120,000 – Робърт Кийосаки

Робърт Кийосаки, авторът на бестселъра "Богат татко, беден татко" направи прогноза за Биткойн и бъдещето на щатския долар. 

В последното си изказване Кийосаки предположи, че през следващата година цената на Биткойн ще достигне $120,000. Той активно се застъпва за активи като Биткойн, позовавайки се на опасенията, че щатският долар ще загуби статута си на световна резервна валута.

Кийосаки специално спомена предстоящата среща на върха на страните от БРИКС, която е планирана да се проведе в Йоханесбург, Южна Африка, от 22 август 2023 г. 

Той спекулира, че държавните глави на тези държави ще обявят въвеждането на крипто валута, подкрепена със злато. Тази информация беше споделена от руския англоезичен новинарски канал RT, като се посочва, че все повече държави проявяват интерес да се присъединят към коалицията БРИКС.

Според Кийосаки това развитие ще доведе до спад на щатския долар, тъй като трилиони долари ще се върнат обратно в САЩ, предизвиквайки високи нива на инфлация. 

За да се предпазим от потенциалните последици, той съветва да инвестираме в злато, сребро и Биткойн.

В предишни изказвания Кийосаки е изразявал загриженост за достигането на застрашителни нива на инфлацията, което според него ще доведе до изчезването на средната класа в САЩ. 

Той отдава част от вината за тази ситуация на политиките на президента Джо Байдън в областта на зелената енергия. Кийосаки също така критикува правителството на САЩ и Федералния резерв за паричната им политика, като ги обвинява в печатане на прекомерни количества пари.

Важно е да се отбележи, че това са мнения и прогнози на Робърт Кийосаки и не може да се гарантира тяхната точност или вероятност да се случат. 

Винаги е препоръчително да се правят задълбочени проучвания и да се проявява предпазливост при вземането на инвестиционни решения.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Две дългосрочни инвестиции от портфолиото на Майкъл Бъри

Майкъл Бъри, известният американски инвеститор, получи широко признание за забележителната си прозорливост при предсказването на кризата с високорисковите кредити през 2008 г.

септември 26, 2023 14:00 3 мин. четене

Русия смекчава забраната на износ на петрол – цените се стабилизират

Цените на петрола претърпяха минимални промени по време на волатилна търговска сесия в понеделник. Това се дължеше на облекчаването на ограниченията върху горивата от страна на Русия и на опасенията на инвеститорите относно въздействието на повишените лихвени проценти върху търсенето.

септември 26, 2023 12:00 3 мин. четене

Amazon инвестира $4 милиарда в AI стартъп

Amazon.com Inc. възнамерява да инвестира до $4 милиарда в Anthropic, с което показва амбицията си да играе важна роля в областта на генеративния изкуствен интелект.

септември 26, 2023 11:00 2 мин. четене

Предстоящият ръст на глобална ликвидност ще даде сериозен тласък на криптовалутите – Раул Пал

Бившият изпълнителен директор на Goldman Sachs Раул Пал предположи, че предстоящото нарастване на глобалната ликвидност е в състояние да предизвика вълна от активност в сферата на криптовалутите.

септември 26, 2023 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

4 Отговори на “Валутата на БРИКС ще събори долара, а Биткойн ще стигне до $120,000 – Робърт Кийосаки”
  1. МинУвач,

    Не, че нещо, но… Долара загуби този статут още с появата на Еврото. Вече е оформен пакета от основни световни валути и всяка една от тях е резервна на останалите. По вероятно е Биткойн да стане световен резервен финансов щит. Днес Робърт поддържа Биткоин но преди няколко години беше твърдо против. После се оказа, че е сгрешил, ако ме разбирате.

  2. АКО ТОВА СТАНЕ ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ НЯМА ДА СЪЩЕСТВУВА…КАКВО ЩЕ ПРАВИТЕ СЛЕД ТОВА..??? ЩЕ КУПУВАТЕ НОВА ПЛАНЕТА ИЛИ …???
    КОЗА КОЯТО НЕ СЕ Е ПЪРЧИЛА НЕ МОЖЕ ДА СЕ КОЗИ КРИПТО…

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.