НАЧАЛО Алткойни

Altcoins.bg вече предлагат убежище от волатилността

март 12, 2020 13:47 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Altcoins.bg вече предлагат убежище от волатилността

Аltcoins.bg се превърнаха в първата платформа в България, която започва да работи със стабилната монета на Tether – USDT.

Добрата новина идва в най-подходящия момент на фона на зараждащата се рецесия и на пръв поглед неудържимата световна епидемия на коронавируса.

Оказа се, че притесненията покрай коронавируса COVID-19 се простират отвъд здравословното състояние на човек. Страховитата епидемия шокира световната икономика със своята внезапна поява, която доведе до ограничаването и в някои случаи прекратяването на дейностите на множество фирми. Дори и най-големите. От обикновените супермаркети и аптеки до гигантите като Apple, Amazon и Microsoft.

Както акциите, така и индексите са на червено, и за момента, не изглежда да има светлина в края на тунела.

Какво се случва с финансовия свят и къде е безопасно да държим парите си?

 

Това са двата въпроса, които всеки инвеститор и търговец все по-често си задава. В последните седмици наблюдаваме исторически и безпрецедентни дъна на всички пазари. DOW JONES (DJI), например, дотук отбеляза спад от 4,500 пункта (или 15,3%), което никога не се е случвало за толкова кратък период от време. NASDAQ загуби цели 1,200 пункта (11,8%), а S&P500 отбеляза спад от 450 пункта (14,7%).

Акциите на големите компании бележат колосални загуби, а това, както всички знаем, рефлектира върху всеки един от нас.

Откакто са се появили, криптовалутите се считат за най-добрата алтернатива на гореспоменатите пазари, чиято иновация ще тласне света към едно по-добро бъдеще. В портфолиото на всеки човек трябва да присъства една такава дигитална валута. Но как да изберем коя точно да бъде? 
 

Докато се чудите дали да инвестирате в Биткойн , Етериум или Лайткойн , замислете се за следното – кое е най-доброто място да държите парите си, за да избегнете волатилността на крипто пазара и да решите на коя криптовалута да се спрете? Отговорът е много прост и това решение би спестило много главоболия – стабилните монети.

Темата за стабилните монети несъмнено открадна светлините на прожекторите на крипто сцената и се превърна в една от най-дискутираните в пространството.

Все повече хора се ориентират към този тип криптовалути, което от своя страна доказва, че те имат място във всяко едно портфолио. И точно тук се намесват Altcoins.bg.

 

Предимствата на стабилните монети

 

Стабилните монети са нов клас активи, които функционално представляват криптовалути, но се подкрепят от резервен актив (например злато, петрол, евро и т.н.). Стейбълкойните предлагат мигновени и сигурни транзакции, докато в същото време са лишени от волатилност – като фиатните (традиционни) валути. Те буквално предлагат най-доброто от двата свята (традиционни и дигитални валути). Най-голямата такава криптовалута е USDT.

Какво е Tether (USDT)

 

USDT е стабилната монета на блокчейн мрежата Tether, чието предлагане се подкрепя в еквивалентното количество щатски долари. С други думи цената на USDT е фиксирана към щатския долар, което ще рече, че 1 USDT = $1.

 

Идеята на тази криптовалута е трайно да се позиционира като алтернатива на традиционните банкови системи, правейки финансовия обмен значително по-бърз и ефикасен.

Тази валута е най-добрият начин да се предпазите от неизбежните и резки корекции, които водят до сериозни загуби на средства. Може да се каже, че тя е моста между вашите пари и бъдещите ви инвестиции, на който можете спокойно да премислите следващия си ход, без да се налага да се притеснявате и да бързате излишно. Държите ли си парите в Tether ще знаете, че до следващия ви инвестиционен ход парите ви няма да загубят стойност.

Какво предлагат Altcoins.bg?

Българската платформа Altcoins.bg дава възможност на своите клиенти да купуват и продават директно Tether (USDT), както и 10 други криптовалути – Биткойн, Етериум, Лайткойн, XRP , Биткойн Кеш, Monero , DASH, EOS , Zcash и Stellar Lumens. Платформата предлага един по-удобен и лесен начин за управление на финансовите средства на всеки един човек, който е инвестирал в това пространство.

Криптовалутите могат да бъдат закупени чрез банков превод, ЕasyPay и кеш терминал, а когато продавате можете да получите вашите пари по банкова сметка, на всяка каса на EasyPay и по КИН в ePay.

С разпространението на коронавируса, несигуроността на световните финансови пазари продължава да нараства. Тъй като криптовалутите остават силно волатилни, единственото убежище от целия този хаос се оказват стабилните монети, като най-голямата от тях вече е достъпна на Altcoins.bg.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и Solana (SOL): готови за отскок?

Крипто анализатор, който предвиди края на бичия пазар на криптовалути, сега прогнозира големи отскоци за Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и Solana (SOL).

септември 25, 2022 18:38 1 мин. четене

Етериум (ETH) не е ценна книга, подчерта CEO-то на Ripple

Главният изпълнителен директор на Ripple Брад Гарлингхаус заяви, че крипто портфолиото му включва Етериум (ETH). 

септември 25, 2022 17:36 1 мин. четене

XRP: Анализатор разглежда какво предстои за актива покрай делото

Популярен крипто анализатор прогнозира големи печалби за криптовалутата на блокчейн компанията Ripple – XRP.

септември 25, 2022 16:02 1 мин. четене

Tether пуска USDT в мрежата на Polkadot

Tether пусна своята стабилна монета USDT в мрежата на Polkadot, съобщи компанията в изявление от петък.

септември 25, 2022 10:23 1 мин. четене