Zcash иконка

Zcash ZEC

Ранк 32
Zcash Цена Калкулатор :
Ранк 32
Zcash цена в USD: Zcash цена в EUR: Zcash цена в BGN:

$64.94

( +2.69%)

64.94

€55.433

( +2.70%)

108.649 BGN

( +2.70%)

0.00573130 BTC (-0.64%)

Пазарна капитализация
$664,720,174
10,235,913 ZEC
ATH
$3,191.93
% до ATH (4815.20%)
24ч Обем
$330,276,150
5,085,866 ZEC
Крипто в циркулация
10,285,918.75 ZEC
Макс : ∞

Какво е Zcash

Тъй като криптовалутите получават все по-широко приемане и светът става по-децентрализиран, анонимността на човек може да бъде силно компрометирана. Това е една от причините , поради които  криптовалутите бяха създадени.


Zcash е децентрализирана ‘’peer to peer’’криптовалута. Той е създаден като вилица(fork) на Биткойн и има доста сходности с  биткойн включително и твърд лимит от 21 милиона монети. Но там свършва сравнението. За разлика от bitcoin, Zcash предлага пълна поверителност за своите потребители чрез използването на революционна криптография.


Както споменахме преди. Zcash стартира като разклонение на биткойн блокчейна на 28 октомври 2016 г. По-рано той се наричаше протокол Zerocoin, преди да бъде трансформиран в системата Zerocash, а след това най-накрая, Zcash.


Основателят, изпълнителен директор и движещата сила зад Zcash е Зуко Уилкокс.

И така, как ZCash транзакциите се различават от стандартните биткойн транзакции?


При Zcash имате избор да избирате между два вида транзакции.


Можете или да направите обикновената прозрачна транзакция, или можете да направите анонимна транзакция.


Причината Zcash да постигне толкова високо ниво на анонимност е използването на zk-SNARKS или Zero Knowledge Proof.


Какво е Zero Knowledge Proof?


Термина възникна през 1980 г. благодарение на работата на изследователите на MIT Шафи Голдуасър, Силвио Микали и Чарлз Ракоф. Те работеха върху проблеми, свързани с интерактивни системи за доказване, където Провяващият   обменя съобщения с Верификаторът , за да ги убеди, че имат знания за определено доказателство, без да декларират какви са тези знания.


Преди да направят своето забележително откритие, повечето системи за доказване се основават на „здравините“ свойства на системата за проверка. Винаги се е предполагало, че „верификаторът“ може да бъде злонамерен при всеки сценарий, в който те ще се опитат да заблудят проверяващия. Тези 3 изследователи обърнаха идеята на главата си, като поставиха под въпрос морала на проверяващия вместо верификатора. Въпросът, който те зададоха, беше как някой може да знае със сигурност, че проверяващият няма да изтече знанията и имаше също така опасения относно количеството знания за доказателствата, които проверяващият ще опознае по време на процеса на проверка.


Характеристики на Zero Knowledge Proof(ZKP)

  • Пълнота - Ако твърдението е вярно, тогава честният проверяващ може да бъде убеден в него чрез честен доказател.

  • Сигурност - Ако доказателят е нечестен, те не могат да убедят проверителя в здравината на изявлението, като лъжат.цц

  • Zero Knowledge - Ако твърдението е вярно, проверяващият няма представа какво всъщност представлява.

Zcash Цена в Реално Време

Zcash Новини

ZCash отчита огромни печалби през януари

Но от 1-ви януари 2020 г. алткойнът е в сериозен възход, скачайки със 150% до момента на писане на статията.Първо разглеждаме месечната ZEC / Биткойн графика. ZEC, въпреки че някога е бил популярен...
ЯНУ. 30, 2020 20:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase премахва алткойна Zcash от платформата

Същото не се отнася за клиентите на Съединените щати или Европейския съюз, обаче, което създава спекулации относно мотивите зад този ход.Преобразувайте, изпращайте или ви очаква ликвидацияВ момента се...
АВГ. 13, 2019 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо форкът на Zcash - Ycash - е забележителен

Форкът раздели мрежата на две почти идентични криптовалути - Zcash и Ycash. Двете ще действат като конкуренти, но се твърди, че разделянето е извършено добросъвестно и че не е имало враждебност м...
ЮЛИ. 26, 2019 16:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ