Лайткойн иконка

Лайткойн LTC

Ранк 8
Лайткойн Цена Калкулатор :
Ранк 8
Лайткойн цена в USD: Лайткойн цена в EUR: Лайткойн цена в BGN:

$44.21

(-1.94%)

44.21

€39.125

(-1.59%)

76.685 BGN

(-1.59%)

0.00481800 BTC (-2.35%)

Пазарна капитализация
$2,872,752,308
64,979,695 LTC
ATH
$360.66
% до ATH (715.79%)
24ч Обем
$1,311,733,611
29,670,518 LTC
Крипто в циркулация
64,997,479.385 LTC
Макс : 84,000,000

Какво е Лайткойн

Лайткойн е peer-to-peer криптовалута, която придоби доста широко разпространение от създаването си през 2011 г.

 

Като форма на дигитални пари, която използва блокчейн, за да поддържа публична книга на всички транзакции, Лайткойн се използва за прехвърляне на средства директно между физически лица или фирми, без да е необходим посредник като банка или услуга за обработка на плащания.

 

Как се създава Лайткойн

 

Както всички криптовалути, Лайткойн не се издава от правителство, което в исторически план е единственото образувание, на което обществото се доверява да издава пари. Вместо това, криптовалутата се създава чрез по-сложна процедура, наречена копаене. За разлика от традиционните валути, предлагането на Лайткойн е фиксирано. В крайна сметка ще има само 84 милиона LTC монети в обращение. На всеки 2,5 минути (за разлика от 10-те минути при биткойн), Лайткойн мрежата генерира блок. И ето откъде произлиза присъщата му стойност.

 

Една от основните цели на Лайткойн бе да намали времето за потвърждение на блока от 10 минути на 2,5 минути, така че да могат да бъдат потвърдени повече транзакции. Това направи тази мрежа 4 пъти по-бърза от Биткойн. На всеки 2,5 минути се добива даден блок и се генерират 25 монети. Това означава, че в момента 14 400 LTC се добиват всеки ден.

 

Колко струва Лайткойн?

 

Всяка валута - дори щатският долар или златните кюлчета - е толкова ценна, колкото смята обществото. Ако Федералният резерв започне да издава твърде много банкноти, стойността на долара ще спадне за отрицателно време. Всяка стока или услуга става по-малко ценна, когато стане лесна и евтина за добиване. Създателите на Лайткойн разбраха това от самото начало. Чрез ограничаване на броя на LTC в обращение, основателите биха могли да елиминират страховете на хората от свръхпроизводство.

 

Има предимства, присъщи на Лайткойн пред Биткойн. LTC може да се справи с повече транзакции, като се има предвид по-краткото време за генериране на блок. Лайткойн също има едва забележима такса за транзакции. Обработката на транзакция струва 1/1000 от LTC, независимо от размера ѝ. Сравнете това с 3% такса на PayPal.

 

Основател на Лайткойн

 

LTC е създаден от Чарли Лий през октомври 2011 г.. Лий е бивш служител на Google и Coinbase, чиято идея е да допълни Биткойн, като решава някои от проблемите му, като време за транзакции, такси и други. Чарли Лий взе основния код от Биткойн и направи своите промени, за да може протокола да работи по начин, който според него най-добре би позволил широкомащабно приемане на валутата. С други думи, идеята му е била да направи „по-лека“ версия на Биткойн.

 

На 18 декември 2017 г., Лайткойн достигна своето най-високо ниво от $360,93, което в сравнение с цената от една година преди това ($4,40) беше невероятно – ръст от 8200%. Това изцяло се отрази на процъфтяващия пазар на криптовалути, чиято обща пазарна капитализация се изстреля от $17,7 милиарда до около $650 милиарда само за една година - увеличение от над 3 600%.

 

Добив на Лайткойн

 

Биткойн използва SHA-256 (Secure Hash Algorithm 2), който се счита за сравнително по-сложен. Лайткойн използва алгоритъм с интензивна памет, наричан скрипт.

 

Различните алгоритми за устойчивост на работа означават различен хардуер и трябва да сте сигурни, че вашата добивна платформа отговаря на правилните спецификации за производство на Лайткойн.

 

Лайткойн като бъдещ инструмент

 

LTC често се сравнява с биткойн, който функционира почти по същия начин, като се изключат разходите за транзакции, които са около 1/50 от размера. За много търговци и потребители на криптовалути, цените на Лайткойн действат по-рационално от биткойн и предричат по-устойчиво бъдеще.

 

Търговия с Лайткойн

 

Нарастването на популярността на LTC и другите криптовалути до голяма степен е в отговор на търсенето на алтернативни варианти за валути, които да нямат общо с централизираните банки и правителства.

 

Другата страна на търсенето е от търговци и инвеститори, които са осъзнали огромния потенциал, който криптовалутите могат да предложат.

 

 

Лайткойн Цена в Реално Време

Лайткойн Новини

Лайткойн бележи неверотен скок - бичия тренд е налице

Това, което е впечатляващо е, че изглежда криптовалутата е излезнала от дългия си низходящ тренд. MTF е в сериозен възходящ тренд, докато LTF графиката все още изглежда бича дори след няколко скока.За...
ЯНУ. 31, 2020 20:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

40 милиона Лайткойн монети са неактивни вече цяла година

Монетата набира сцепление, след като отново се покачи над нивото от $50.По-сериозните притежатели на актива не се втурват да продават своите монетиВ допълнение към ценовото действие, значително количе...
ЯНУ. 13, 2020 16:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ефектът от халвинга на Лайткойн тепърва предстои да бъде видян

Според последното изследване на Coin Metrics, може да има няколко обяснения за това, но може да мине още една година, преди да осъзнаем пълния ефект, който халвинга има върху пазара. Лайткойн е казу...
ДЕК. 27, 2019 15:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Фондация Лайткойн предупреждават за нова измама в YouTube

Дейвид Шварц каза, че канал в YouTube, представящ се за Фондацията, наскоро излъчи видео на срещата Litecoin Summit 2019, преструвайки се, че всичко се случва на живо.В описанието на видеото лъжливо с...
ДЕК. 24, 2019 09:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Лайткойн е начело на пазара на алткойни след скорошния скок на цените

Важното е, че вчерашния скок на агрегирания пазар на алткойни може да сигнализира, че те отново започват да образуват обратна корелация с биткойн. Това може да е емблематично за началото на пророкуван...
СЕП. 8, 2019 10:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ