НАЧАЛО Други

Alameda са инвестирали сериозна сума в майнинг компанията Genesis

декември 4, 2022 11:43 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Alameda са инвестирали сериозна сума в майнинг компанията Genesis

Alameda Research, фирмата за търговия, тясно свързана с изпадналата в затруднение борса FTX, е инвестирала $1.15 милиарда в крипто миньора Genesis Digital Assets.

Това е най-голямата рискова инвестиция на Alameda и FTX и оценява компанията на $5.5 милиарда в кръга на финансиране през април, според документи, получени от Bloomberg, в които е изброено портфолиото от рискови инвестиции на FTX и Alameda.

Alameda направи четири отделни капиталови инжекции в криптодобивното предприятие. През август миналата година тя инвестира около $100 милиона в миньора. През януари тя инвестира $550 милиона, последвани от $250 милиона през февруари и $250 милиона през април.

Крипто миньорът няма връзка с Genesis Trading, чието звено за кредитиране преустанови обратното изкупуване след срива на FTX.

Марко Странг основава Genesis Digital Assets през април 2021 г. Преди това Стренг основава нейния предшественик, компанията Genesis Mining, която открива първото си съоръжение в Исландия през 2014 г.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Топ 5 алткойна, които да следите през декември


Новината идва в момент, когато криптоминьорите продължават да усещат напрежение на фона на настоящия спад, при който цената на Биткойн (BTC) се срина, а разходите за енергия се увеличиха. На 22 ноември Core Scientific предупреди за “значителни съмнения” в способността си да продължи дейността си, след като отчете загуба от $435 милиона. През ноември общите приходи от добив са намалели с почти 20%.

Сега индустрията е изправена пред допълнителното предизвикателство на подаденото от BlockFi заявление за обявяване в несъстоятелност по глава 11. Криптозаемодателят беше вторият по големина в пространството.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Санкциите на Запада срещу Русия укрепват търговията в алианса

Санкциите, наложени на Русия от Америка, след нахлуването ѝ в Украйна, изглежда имат непредвидени последици.

юни 7, 2023 8:00 2 мин. четене

Саудитска Арабия намалява производството на петрол и газ

Суровият петрол и природният газ се възстановиха по-рано днес, след като Саудитска Арабия обяви значително намаляване на производството с един милион барела на ден по време на неотдавнашната среща на върха на ОПЕК+.

юни 7, 2023 6:00 3 мин. четене

SEC иска да замрази активите на Binance.US

На 6 юни Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) предприе правна стъпка, като подаде молба за издаване на ограничителна заповед срещу Binance.US.

юни 7, 2023 5:00 1 мин. четене

Крипто гигантите се възползват от възможността на фона на съдебното дело срещу Binance

Неотдавна се появиха важни новини, свързани със съдебния иск на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) срещу Binance за предполагаеми нарушения на законите за ценните книжа.

юни 6, 2023 17:17 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.