НАЧАЛО Други

Alameda са инвестирали сериозна сума в майнинг компанията Genesis

декември 4, 2022 11:43 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Alameda са инвестирали сериозна сума в майнинг компанията Genesis

Alameda Research, фирмата за търговия, тясно свързана с изпадналата в затруднение борса FTX, е инвестирала $1.15 милиарда в крипто миньора Genesis Digital Assets.

Това е най-голямата рискова инвестиция на Alameda и FTX и оценява компанията на $5.5 милиарда в кръга на финансиране през април, според документи, получени от Bloomberg, в които е изброено портфолиото от рискови инвестиции на FTX и Alameda.

Alameda направи четири отделни капиталови инжекции в криптодобивното предприятие. През август миналата година тя инвестира около $100 милиона в миньора. През януари тя инвестира $550 милиона, последвани от $250 милиона през февруари и $250 милиона през април.

Крипто миньорът няма връзка с Genesis Trading, чието звено за кредитиране преустанови обратното изкупуване след срива на FTX.

Марко Странг основава Genesis Digital Assets през април 2021 г. Преди това Стренг основава нейния предшественик, компанията Genesis Mining, която открива първото си съоръжение в Исландия през 2014 г.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Топ 5 алткойна, които да следите през декември


Новината идва в момент, когато криптоминьорите продължават да усещат напрежение на фона на настоящия спад, при който цената на Биткойн (BTC) се срина, а разходите за енергия се увеличиха. На 22 ноември Core Scientific предупреди за „значителни съмнения“ в способността си да продължи дейността си, след като отчете загуба от $435 милиона. През ноември общите приходи от добив са намалели с почти 20%.

Сега индустрията е изправена пред допълнителното предизвикателство на подаденото от BlockFi заявление за обявяване в несъстоятелност по глава 11. Криптозаемодателят беше вторият по големина в пространството.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да влияе на свидетели

Бившият главен изпълнителен директор на сриналата се криптоборса FTX, Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да повлияе на потенциален свидетел.

януари 29, 2023 20:24 2 мин. четене

Гари Генслер коментира рисковете свързани с крипто инвестициите

Председателят на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ Гари Генслeр публикува в Twitter дискусия между него и комисар на SEC, в която обсъждат рисковете от крипто инвестициите.

януари 29, 2023 18:00 2 мин. четене

Ето кои криптоборси подкрепят стабилната монета Djed

Базирани на Cardano децентрализирани борси обявиха подкрепата си за предстоящата стабилна монета Djed и придружаващия я управленски токен Shen.

януари 29, 2023 17:00 1 мин. четене

Блокчейн компанията Ripple има нов президент

Ripple назначи нов президент, тъй като се подготвя за решението по делото, заведено от Комисията за ценни книжа и борси (SEC) срещу блокчейн компанията.

януари 29, 2023 12:15 1 мин. четене