НАЧАЛО Други

Alameda са инвестирали сериозна сума в майнинг компанията Genesis

04.12.2022 11:43 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Alameda са инвестирали сериозна сума в майнинг компанията Genesis

Alameda Research, фирмата за търговия, тясно свързана с изпадналата в затруднение борса FTX, е инвестирала $1.15 милиарда в крипто миньора Genesis Digital Assets.

Това е най-голямата рискова инвестиция на Alameda и FTX и оценява компанията на $5.5 милиарда в кръга на финансиране през април, според документи, получени от Bloomberg, в които е изброено портфолиото от рискови инвестиции на FTX и Alameda.

Alameda направи четири отделни капиталови инжекции в криптодобивното предприятие. През август миналата година тя инвестира около $100 милиона в миньора. През януари тя инвестира $550 милиона, последвани от $250 милиона през февруари и $250 милиона през април.

Крипто миньорът няма връзка с Genesis Trading, чието звено за кредитиране преустанови обратното изкупуване след срива на FTX.

Марко Странг основава Genesis Digital Assets през април 2021 г. Преди това Стренг основава нейния предшественик, компанията Genesis Mining, която открива първото си съоръжение в Исландия през 2014 г.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Топ 5 алткойна, които да следите през декември


Новината идва в момент, когато криптоминьорите продължават да усещат напрежение на фона на настоящия спад, при който цената на Биткойн (BTC) се срина, а разходите за енергия се увеличиха. На 22 ноември Core Scientific предупреди за “значителни съмнения” в способността си да продължи дейността си, след като отчете загуба от $435 милиона. През ноември общите приходи от добив са намалели с почти 20%.

Сега индустрията е изправена пред допълнителното предизвикателство на подаденото от BlockFi заявление за обявяване в несъстоятелност по глава 11. Криптозаемодателят беше вторият по големина в пространството.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Директорът на OpenAI предполагаемо коментира потенциални промени в компанията

В петък The Information сподели за разговор на Сам Олтман, главен изпълнителен директор на OpenAI, в който е информирал някои акционери за това как компанията му може да обмисли промяна на структурата.

15.06.2024 20:00 1 мин. четене

Журналистът Алекс Джоунс пред ликвидация на всичките си активи

Съдията от съда по несъстоятелността в САЩ разпореди частните вещи на Алекс Джоунс да бъдат продадени под надзора на съда, но прекрати делото за несъстоятелност на компанията му “Free Speech Systems”, без да поиска нейната ликвидация.

15.06.2024 19:00 2 мин. четене

Coinbase обяви подкрепата си за нова, базирана на Етериум криптовалута

Coinbase подкрепи ролева игра на тема пирати, създадена с помощта на блокчейн технологията, с издаден собствен токен.

15.06.2024 18:30 1 мин. четене

Топ 3 най-големи риска за глобалния икономически растеж

Според последна информация се очаква световната икономика да се стабилизира, но все още има предизвикателства пред нея.

15.06.2024 18:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.