НАЧАЛО Други

Акциите на Microsoft може да се изстрелят до $450 – ето кога

14.05.2024 10:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Акциите на Microsoft може да се изстрелят до $450 – ето кога

Акциите на Microsoft отбелязват стабилен напредък през тази година, макар и с периодични неуспехи, дължащи се на мечи пазарни движения.

Въпреки това анализаторите поддържат оптимистични прогнози за акциите, като някои от тях предвиждат те да достигнат поне $450 през следващите 12 месеца.

Няколко известни експерти от Уолстрийт предоставиха своите целеви цени за акциите на MSFT през последните три месеца, като най-ниската цел е определена на $450, което показва увеличение спрямо настоящата цена. Един особено бичи настроен експерт, Джоел Фишбейн от Truist Financial, определи цел от $600, което предполага значително увеличение на цената на акциите на Microsoft с малко над 44%.

Фишбейн приписва устойчивата инерция на Microsoft на фокуса ѝ върху изкуствения интелект (AI) и разширяването ѝ в тази област. Той смята, че усилията на Microsoft в областта на AI, заедно с придобиването на компанията за игри Activision Blizzard, ще продължат да стимулират растежа през следващите тримесечия.

Други анализатори обаче, като Риши Джалурия от RBC Capital и Грег Московиц от Mizuho Securities, са определили по-консервативни целеви стойности от $450. Джалурия изтъква потенциала на Microsoft да спечели пазарен дял в облачните услуги, особено с платформата Azure, която се възползва от стратегията на компанията за изкуствен интелект. Московиц, от друга страна, набляга на стартирането на Copilot за сигурност на Microsoft и очаква положителна реакция от страна на клиентите поради модела на ценообразуване, базиран на използването.

Като цяло представянето на акциите на Microsoft е подкрепено от усилията ѝ в областта на изкуствения интелект и стратегическите придобивания, което доведе до значителни печалби през изминалата година. Докато някои анализатори са определили високи целеви цени, други са по-консервативни, но всички остават оптимистично настроени за перспективите на Microsoft за бъдещ растеж.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Отношенията на Венецуела със съюза са “изключителни”

Президентът на Венецуела Николас Мадуро определи отношенията на страната си с членките на БРИКС и БРИКС+ като “изключителни”.

30.05.2024 7:00 1 мин. четене

Ръст на инфлацията в три германски провинции – какво означава това

Инфлацията в три германски провинции се повиши през май, което свидетелства за потенциално леко увеличение на националната инфлация в най-голямата европейска икономика, въпреки спада в една от провинциите.

30.05.2024 6:00 1 мин. четене

Все повече американци се насочват към крипто според проучване на Grayscale

Проучване, проведено от Grayscale и The Harris Poll, разкрива, че все повече американци се обръщат към криптовалутите.

29.05.2024 23:00 2 мин. четене

Пазарната капитализация на Nvidia е все по-близо до тази на Apple

Преди това само Microsoft Corp. (MSFT) и Apple са достигнали прага от $3 трилиона. Докато пазарната стойност на Apple междувременно спада, тази на Microsoft остава около $3.20 трилиона.

29.05.2024 22:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.