НАЧАЛО Крипто Крими

Aave отново възобнови операциите на платформата си

ноември 14, 2023 16:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Aave отново възобнови операциите на платформата си

След установяването на уязвимост в сигурността по-рано този месец пазарите на Aave v2 и v3 успешно възобновиха нормалната си работа без никакво проблеми за средствата на потребителите.

Уязвимостта, открита на 4 ноември, засегна пазарите за кредитиране на Aave V2 (на Етериум) и Aave V3 (на Optimism, Arbitrum, Avalanche и Polygon). Бързата реакция на Aave DAO доведе до временно деактивиране на функцията за заемане на средства със стабилен лихвен процент, за да се намалят потенциалните рискове от експлоатация.

Наскоро Aave официално обяви възстановяването на пълната функционалност за пазарите във V3. Потребителите отново могат да се занимават с дейности като депозиране, изплащане, иницииране и затваряне на заемни позиции. 

Протоколът функционира с пълния си капацитет, като засегнатите пазари на Aave V3 бяха отблокирани след изпълнение на управленско предложение. Бързите действия на Aave DAO се признават с благодарност.

Освен това пазарите на V2 също бяха активирани отново, с което процесът на разрешаване на проблема според компанията приключи. Марк Зелер, сътрудник на Aave и основател на Aave Chan, увери общността, че пазарите на Aave V2 вече са напълно активирани и събитието за разкриване на уязвимост е приключило.

Важно е да се отбележи, че по време на този инцидент не са загубени средства на потребителите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Oснователят на Terra Luna най-вероятно ще бъде екстрадиран в САЩ

Според запознати източници висшият служител на правосъдието на Черна гора е изразил намерение да екстрадира До Куон, спорна фигура в сферата на криптовалутите, в САЩ, а не в Южна Корея.

декември 7, 2023 18:14 1 мин. четене

Украйна: Арестуваха държавен служител за присвояването на $1.5 милиона в крипто

Висшият антикорупционен съд в Украйна отне от бившия шеф на Държавната служба за специални комуникации на Украйна (SSSCIP) $1.5 милиона в криптовалути – по-специално Tether (USDT), TRON (TRX) и Биткойн (BTC).

декември 3, 2023 14:00 2 мин. четене

Кристиано Роналдо може да се наложи да плати $750,000 заради партньорството си с Binance

Футболната суперзвезда Кристиано Роналдо се оказа в интересна ситуация и може да се наложи да се споразумее в съда за огромна сума заради популяризирането на Binance, която по-рано се съгласи да плати огромна глоба от $4.3 милиарда и да освободи главния си изпълнителен директор Чанпен Джао като част от споразумение с регулаторните органи на САЩ.

декември 1, 2023 21:00 1 мин. четене

Хакер на нашумял блокчейн проект иска пълен контрол над мрежата

KyberSwap, агрегатор на децентрализирана борса (DEX) и протокол за ликвидност, който е в основата на ликвидния хъб на мрежата Kyber, стана жертва на целенасочен експлойт. 

декември 1, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.