НАЧАЛО Други

Още един крипто заемодател трябва да ликвидира и да компенсира всичките си клиенти

ноември 14, 2023 9:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още един крипто заемодател трябва да ликвидира и да компенсира всичките си клиенти

Върховният съд разпореди ликвидацията на базираната в Сингапур платформа за крипто кредитиране Hodlnaut, като нареди изплащането на загубите на около 17,000 потребители.

Решението на съда произтича от назначаването за съвместни ликвидатори на Аарон Лох Ченг Лий и И Менг Йен Анджела от EY, които първоначално бяха назначени като временни съдебни управители през август. Hodlnaut се сблъска със сериозни загуби, приблизително $190 милиона, които се дължаха на инвестиции в сриващата се екосистема на Terra.

В съдебния доклад се разкрива, че директорите на Hodlnaut, както се твърди, не са разкрили напълно връзката си с Terra, както преди, така и след нейния срив през май 2022 г. Тази липса на прозрачност поставя Hodlnaut в една редица с други финансови субекти, като Celsius, Voyager Digital и Three Arrows Capital (3AC), всички засегнати неблагоприятно от връзките си с алгоритмичната стабилна монета UST на Terra.

Съдебната заповед от 10 ноември постановява ликвидацията на Hodlnaut, като хвърля несигурност върху съдбата на средствата на нейните 17,000 потребители. Hodlnaut, която някога предлагаше лихвени проценти от 12.7% по депозитите спря тегленията на клиенти през юли 2022 г.

Като се има предвид значителният брой кредитори, назначените ликвидатори планират да предоставят консолидирани актуализации онлайн, признавайки непрактичността на индивидуалните отговори. Това развитие бележи още един пример за далечните последици от инвестициите, свързани с екосистемата на Terra в рамките на сектора на криптовалутите.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

2 акции, които може приятно да изненадат инвеститорите през 2024 година

В условията на оживен пазар общата тенденция на инвеститорите е да се насочват към добре познати акции. Привлекателността на популярността обаче не винаги означава стабилна инвестиция.

декември 3, 2023 12:00 4 мин. четене

Кой печели най-много от сделката между Binance и правителството на САЩ?

След неотдавнашното споразумение на стойност над $4 милиарда между Binance и американските власти конкурентите в сферата на обмена на криптовалути, а именно Coinbase и Bybit, се превърнаха в значителни печеливши.

декември 3, 2023 10:00 2 мин. четене

БРИКС: Още 20 държави искат да се присъединят към алианса

Според изявленията на южноафриканския посланик Анил Сооклал в неотдавнашно интервю, има официални заявления от 20 нови държави, които искат да се присъединят към алианса БРИКС.

декември 3, 2023 8:00 2 мин. четене

Саудитска Арабия ще инвестира $5 милиарда в държавите от БРИКС

По време на неотдавнашната среща на върха на ООН за климата Обединените арабски емирства (ОАЕ), като новоприет член на БРИКС, поеха значителен ангажимент от $5 милиарда за укрепване на икономическото партньорство.

декември 2, 2023 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.