Home

БРИКС: Аржентина няма да се присъедини към съюза

20.11.2023 19:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Аржентина няма да се присъедини към съюза

"Аржентина няма да влезе в БРИКС", заяви Диана Мондино, кандидат за поста министър на външните работи на Аржентина след президентските избори.

Kогато бе попитана дали страната ще се присъедини към БРИКС на 1 януари 2024 г. тя отговори негативно, заявявайки:

Не разбирам защо има толкова голям интерес към БРИКС.

На 19 ноември, десният политик Хавиер Милей спечели президентските избори в Аржентина. Той ще навлезе в длъжност на 10-ти декември. Милей защитава доларизацията на икономиката и външна политика, насочена към Израел и Съединените щати. Той също така е против присъединяването на Аржентина към БРИКС.

В момента, БРИКС включва Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка. През август по време на срещата на върха на БРИКС в Йоханесбург, Аржентина, Египет, Етиопия, Иран, Обединените арабски емирства и Саудитска Арабия бяха поканени да станат пълноправни членове на групата от 1 януари 2024 г.

Според мнозина интересът на Аржентина да се присъедини към БРИКС се дължеше на значителното глобално присъствие на блока, който обхваща 25% от сушата и малко над 40% от населението на света.

Като цяло за по запознатите е ясно, че интересът на странта да се присъедини към алианса датира от десетилетие, като Аржентина участва в срещите на БРИКС през 2014 г. и 2018 г. Именно неотдавнашните ангажименти, включително срещите с лидери от Китай, Русия и Индия, подновиха кандидатурата на Аржентина за пълноправно членство, която сега бе подкрепена от Бразилия.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Тайван позволи инвестициите в чуждестранни крипто ETF

Тайванската комисия за финансов надзор (FSC) даде зелена светлина на професионалните инвеститори да получат достъп до чуждестранни борсово търгувани фондове (ETF) за криптовалути.

30.09.2024 21:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Ethena Labs предлага създаването на нова борса за стимулиране на растежа на USDe

Ethena Labs, разработчикът на синтетичния долар USDe, обяви предложение за стартиране на децентрализирана борса (DEX), наречена „Ethereal“, която да подкрепи растежа на USDe.

30.09.2024 21:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Капитализацията на фондовия пазар е на път да достигне тригодишен връх

Капитализацията на световния фондов пазар е на път да достигне най-високото си ниво от три години насам благодарение на неотдавнашното намаляване на лихвените проценти от страна на Федералния резерв и мерките за икономическо стимулиране от страна на Китай.

30.09.2024 20:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

БРИКС: Неизбежен ли е старта на новата валута на съюза?

С наскоро разширения си състав БРИКС вече включва Египет, Иран, Саудитска Арабия, Етиопия и Обединените арабски емирства.

30.09.2024 18:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.