НАЧАЛО Крипто Крими

Илон Мъск обвинен във вътрешна търговия с Dogecoin

03.06.2023 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Илон Мъск обвинен във вътрешна търговия с Dogecoin

Съобщава се, че група недоволни лица, които притежават Dogecoin (DOGE), се опитват да модифицират колективен иск, насочен към Илон Мъск.

Първоначално подаденият през юни 2022 г. колективен иск срещу милиардера и главен изпълнителен директор на Twitter, Илон Мъск, сега се разширява, за да включи твърдения за търговия с вътрешна информация.

Според доклад на Reuters инвеститорите твърдят, че са претърпели финансови загуби поради умишлени действия, предприети от главния изпълнителен директор на Twitter за изкуствено увеличаване на стойността на популярната криптовалута, която е базирана на меме.

В неотдавнашното предложение за трето изменение, представено в сряда пред федералния съд в Манхатън, инвеститорите обвиняват Мъск, че е предприел различни тактики, като например използване на постове в Twitter, сътрудничество с инфлуенсъри, поява в предаването “Saturday Night Live” на NBC и извършване на други рекламни трикове. Те твърдят, че тези дейности са били предприети, за да се даде възможност на Мъск да спечели за сметка на други инвеститори.

В подаденото заявление се споменава и инцидент от април, когато Мъск е продал Dogecoin на стойност приблизително $124 милиона, след като цената на токена е скочила с 30% след решението му да промени синята птица на Twitter с логото на кучето шиба ину на DOGE.

В иска се твърди, че действията на Мъск, характеризирани като “[,,,] манипулиране на пазара и търговия с вътрешна информация”, са му позволили да заблуди инвеститорите, като същевременно е популяризирал себе си и своите компании.

В отговор на предложеното изменение окръжният съдия на САЩ Алвин Хелерщайн заяви, че е склонен да одобри третата изменена жалба, което показва, че е малко вероятно ответниците да се сблъскат с несправедливо отношение.

Правният екип на Мъск се опита да отхвърли иска през март с аргумента, че той е художествена измислица. Те твърдяха, че изявленията на Мъск за DOGE не трябва да се разглеждат като истинско одобрение, тъй като са твърде неясни и несериозни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Dogecoin и един изненадващ алткойн надминаха Биткойн по тази метрика

През последните месеци се наблюдаваше значителен ръст както на Биткойн, така и на алткойните, като през март BTC достигна нов исторически връх (ATH).

04.05.2024 0:00 1 мин. четене

Топ 3 криптовалути под $10, които да следим през уикенда

Пазарът на криптовалути наскоро претърпя значителен спад, белязан от падането на Биткойн (BTC) под прага от $58,000, заедно със спад в глобалната пазарна капитализация на крипто до $2.28 трилиона.

03.05.2024 19:30 2 мин. четене

Накъде се насочват Solana и Ethena на фона на пазарната корекция?

Познат крипто стратег предупреди, че флагманската криптовалута, Биткойн (BTC) може би все още е в процес на корекция.

03.05.2024 18:30 1 мин. четене

Биткойн: Пазарната корекция приключва – алткойните започват подема

След седмица на спад на цените на криптовалутите, водени предимно от Биткойн (BTC), известен анализатор предполага, че пазарът е близо до дъното си.

03.05.2024 16:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.