НАЧАЛО Алткойни

Dogecoin изпревари Cardano след като Twitter си смени логото

април 4, 2023 15:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Dogecoin изпревари Cardano след като Twitter си смени логото

Dogecoin, криптовалута, която започна като шега, наскоро изпревари Cardano като седмата по големина криптовалута по пазарна капитализация.

На 3 март Twitter замени логото на началната си страница с емблематичното меме “Doge”, което предизвика вълна от покупки, в резултат на която стойността на Dogecoin нарасна с над 24% само за 30 минути.

Преди време в туит председателят на събредита WallStreetBets предложи въпросната промяната на Илон Мъск, гласовит поддръжник на Dogecoin. Предприемачът отговори с меме, но не е ясно дали този ход показва, че Twitter планира да интегрира алткойна в платформата си.

След скока пазарната капитализация на Dogecoin се увеличи с $3.4 милиарда и достигна $14.05 милиарда, малко над тази на Cardano – $13.8 милиарда. Скокът отбеляза 17-седмичен връх за Dogecoin, който се характеризира с относително скучни движения в последно време.

Цената на DOGE успя да нарасне с 30% на дневната графика при обем наdoge търговията от $5 милиарда.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Предстоят още сривове на банки, ето коя е следваща – Робърт Кийосаки


Въпреки печалбите, реализирани от притежателите на Dogecoin, някои експерти предупредиха да не се инвестира в криптовалутата. “Ivan on Tech”, експерт по блокчейн, разкритикува участието на Мъск в Dogecoin и предложи Комисията по ценни книжа и борси (SEC) да предприеме действия.

Междувременно Twitter заяви, че проучва как да включи дигитални плащания и да придобие съответното регулаторно лицензиране, но добави, че крипто функционалността може да се появи по-късно.

Независимо от това, популярността и стойността на Dogecoin продължават да растат, което го прави жизнеспособна инвестиционна опция за някои.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Ще издаде ли Coinbase криптовалута на собствената си мрежа Base?

Главният юридически директор на Coinbase Пол Гревал спомена, че борсата за криптовалути обмисля възможността за въвеждане на токен за Base, нейната верига от втори слой на Етериум.

септември 26, 2023 16:00 1 мин. четене

Инвеститор превърна едва $18 в невероятните $1.5 милиона

На 27 октомври 2020 г. ранен инвеститор придоби над 200 милиарда Шиба Ину (SHIB) токена. По време на тази инвестиция активът се оценяваше на приблизително $0.000000000084245, като в цената му за търговия имаше десет нули.

септември 26, 2023 15:00 1 мин. четене

Какво е бичият пазар за криптовалутите, задава ли се такъв и кои токени да следите

Проучване на крипто бичи пазарите и най-добрите инвестиционни монети, които да гледате сега, преди да започне следващият: SPCT, eCash (XEC) и THORChain (RUNE).

септември 26, 2023 14:22 5 мин. четене

Криптовалути за диверсифициране на портфейл през Q4: Kangamoon (KANG), Shiba Inu (SHIB), XRP

Открийте най-добрите криптовалути за диверсифициране на портфейла ви преди четвъртото тримесечие на 2023 г. – Shiba Inu, XRP и Kangamoon.

септември 26, 2023 13:46 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.