НАЧАЛО Други

Какво ще се случи с криптовалутите ако САЩ фалира?

27.05.2023 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Какво ще се случи с криптовалутите ако САЩ фалира?

Правителството на САЩ е изправено пред риска да изостане с изпълнението на финансовите си задължения и потенциално да обяви дефолт по дълга си, ако Конгресът не успее да повиши лимита на държавните заеми в размер на $31.4 трилиона.

Този провал може да доведе до тежки икономически последици и да предизвика паника на световните финансови пазари. Според главния изпълнителен директор на базираната в Лондон крипто компания Blockchain.com потенциален фалит на правителството на САЩ първоначално би предизвикал спад в крипто инвестициите, последван от скок.

По време на Катарския икономически форум, организиран от Bloomberg, Питър Смит, главен изпълнителен директор на Blockchain.com, изрази мнение, че фалитът или рецесията на САЩ вероятно ще се отразят негативно на крипто пазара в краткосрочен план.

Тъй като криптовалутите се смятат за рискови активи, инвеститорите са склонни да намалят излагането си на риск в такива ситуации.

Въпреки това Смит също така спомена, че в дългосрочен план тези събития биха могли да се окажат полезни за криптовалутите. В случай на неплатежоспособност на правителството на САЩ вероятно ще има първоначален спад на крипто пазара, последван от значителен възходящ тласък.

Смит обсъди още цикличните модели на крипто пазара, като отбеляза, че 2022 г. е била изпълнена с предизвикателства, но през 2023 г. е настъпило възстановяване, като през 2024 г. се очаква нова експоненциална година.

Понастоящем Blockchain.com проучва възможността за разширяване на малкия си офис в Близкия изток в Дубай, тъй като правителството е започнало конструктивен диалог с индустрията по отношение на регулациите.

Преди това компанията е подписала споразумение с крипто регулатора на Дубай, Virtual Assets Regulatory Authority (VARA) и е създала офис и е наела персонал в региона.

Въпреки че Сингапур и Европа понастоящем получават най-значителния инвестиционен фокус от Blockchain.com, Дубай може да се превърне в цел за значителни бъдещи инвестиции, ако регулаторните условия се съгласуват според очакванията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Огромен ръст на търговията между Китай и други членки на съюза през Q1

Според митническата администрация на Китай (GAC), търговията между Китай и други членове на БРИКС е нараснала до 1.49 трилиона юана (~$209.7 милиарда) през първото тримесечие (Q1) на тази година, отбелязвайки ръст от 11.3% на годишна база.

03.05.2024 7:00 1 мин. четене

Правителството на САЩ с последни аргументи в делото срещу Google

Правителството на САЩ представи антитръстовото си обвинение срещу Google на Alphabet по време на заключителните аргументи в четвъртък (2 май), с което ще приключи съдебният процес, започнал на 12 септември.

03.05.2024 5:00 2 мин. четене

Рапарът Еминем влиза в партньорство с Crypto.com

Известният американски рапър Еминем наскоро си партнира с Crypto.com, която популяризира кампанията си „Съдбата обича смелите“.

03.05.2024 4:00 1 мин. четене

Разработчиците на RippleX разкриха иновативно предложение за нов кредитен протокол

Разработчиците на RippleX разкриха иновативно предложение, целящо въвеждането на революционен роден протокол за кредитиране, наречен XLS-66d.

03.05.2024 3:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.