НАЧАЛО Други

Делото между Ripple и SEC наближава своя край според Брад Гарлингхаус

26.05.2023 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Делото между Ripple и SEC наближава своя край според Брад Гарлингхаус

Главният изпълнителен директор на Ripple, Брад Гарлингхаус, изрази убеждението си, че присъдата по делото на компанията срещу Комисията по ценните книжа и борсите на САЩ ще бъде произнесена скоро.

В изказване на конференцията “ReDEFiNe Tomorrow 2023” Гарлингхаус уверено заяви, че решението на съда вероятно ще бъде издадено в рамките на седмици, което предполага промяна в по-ранната му прогноза за шест месеца.

Тази промяна в гледната точка дойде, след като съдия Анализа Торес отхвърли опита на SEC да запечата документи, свързани с речта на Уилям Хинман от 2018 г., в която се обсъждаше класификацията на криптовалутите.

Съдията се произнесе в полза на оповестяването на документите, позовавайки се на тяхната значимост за съдебния процес.

Гарлингхаус разглежда това решение като победа за прозрачността и очаква документите да бъдат достъпни до 13 юни. Той подчерта, че решението разкрива липсата на регулаторна яснота в САЩ, въпреки предишните усилия за предизвикване на регулаторни действия.

Ripple, Coinbase и други компании, занимаващи се с криптовалути, последователно твърдят, че съществуващата регулаторна среда в САЩ не е подходяща за индустрията. От друга страна, Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) твърди, че не е длъжна да разработва нови правила за криптовалутите.

Според Гарлингхаус, приоритизирането на политиката пред интелигентните политики от страна на правителството на САЩ и SEC е принудило много крипто предприемачи да търсят по-благоприятни юрисдикции в чужбина.

Като доказателство той спомена, че значителна част от новите служители и клиенти на Ripple са лица извън САЩ. Освен това Ripple разшири дейността си в чужбина, като придоби базирания в Швейцария доставчик на услуги за попечителство на дигитални активи Metaco и укрепи услугата си за ликвидност при поискване (On-Demand Liquidity-ODL) в Япония чрез партньорство със SBI Remit.

Други базирани в САЩ крипто компании, като Coinbase и Gemini, също разширяват дейността си извън САЩ поради несигурната регулаторна среда. Камерън Уинкълвос, съосновател на Gemini, изрази недоволство от регулаторните пречки в САЩ, които възпрепятстват напредъка на индустрията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Прогноза за цената на златото за май 2024

В началото на май 2024 г. цените на златото се колебаят около $2,306, отбелязвайки спад спрямо неотдавнашния връх от $2,392, което представлява понижение от близо 3.5% през последните 30 дни.

03.05.2024 13:00 1 мин. четене

Какво ще се случи с икономиката на САЩ ако Тръмп бъде избран за президент?

Предложението на бившия президент Доналд Тръмп за значително увеличаване на митата върху целия внос, с особено високи ставки върху стоки от страни като Китай, бележи връщане към протекционистичната му търговска позиция, която бе характерна за голяма част от първия му мандат

03.05.2024 12:30 3 мин. четене

БРИКС: Бум на приходите от петрол на Русия, въпреки санкциите на Запада

При изненадващ обрат на събитията Русия успя да се противопостави на очакванията и да демонстрира забележителна икономическа устойчивост през 2024 г., въпреки че е изправена пред значителни санкции от Съединените щати.

03.05.2024 12:00 2 мин. четене

Ето какво спаси икономиката на Америка през 2024 година

През 2024 г. американската икономика бързо излиза от рецесията, причинена донякъде от Ковид пандемията, предизвиквайки ново усещане за оптимизъм.

03.05.2024 10:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.