НАЧАЛО Други

Делото между Ripple и SEC наближава своя край според Брад Гарлингхаус

май 26, 2023 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Делото между Ripple и SEC наближава своя край според Брад Гарлингхаус

Главният изпълнителен директор на Ripple, Брад Гарлингхаус, изрази убеждението си, че присъдата по делото на компанията срещу Комисията по ценните книжа и борсите на САЩ ще бъде произнесена скоро.

В изказване на конференцията “ReDEFiNe Tomorrow 2023” Гарлингхаус уверено заяви, че решението на съда вероятно ще бъде издадено в рамките на седмици, което предполага промяна в по-ранната му прогноза за шест месеца.

Тази промяна в гледната точка дойде, след като съдия Анализа Торес отхвърли опита на SEC да запечата документи, свързани с речта на Уилям Хинман от 2018 г., в която се обсъждаше класификацията на криптовалутите.

Съдията се произнесе в полза на оповестяването на документите, позовавайки се на тяхната значимост за съдебния процес.

Гарлингхаус разглежда това решение като победа за прозрачността и очаква документите да бъдат достъпни до 13 юни. Той подчерта, че решението разкрива липсата на регулаторна яснота в САЩ, въпреки предишните усилия за предизвикване на регулаторни действия.

Ripple, Coinbase и други компании, занимаващи се с криптовалути, последователно твърдят, че съществуващата регулаторна среда в САЩ не е подходяща за индустрията. От друга страна, Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) твърди, че не е длъжна да разработва нови правила за криптовалутите.

Според Гарлингхаус, приоритизирането на политиката пред интелигентните политики от страна на правителството на САЩ и SEC е принудило много крипто предприемачи да търсят по-благоприятни юрисдикции в чужбина.

Като доказателство той спомена, че значителна част от новите служители и клиенти на Ripple са лица извън САЩ. Освен това Ripple разшири дейността си в чужбина, като придоби базирания в Швейцария доставчик на услуги за попечителство на дигитални активи Metaco и укрепи услугата си за ликвидност при поискване (On-Demand Liquidity-ODL) в Япония чрез партньорство със SBI Remit.

Други базирани в САЩ крипто компании, като Coinbase и Gemini, също разширяват дейността си извън САЩ поради несигурната регулаторна среда. Камерън Уинкълвос, съосновател на Gemini, изрази недоволство от регулаторните пречки в САЩ, които възпрепятстват напредъка на индустрията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Илон Мъск отново стана най-богатия човек на планетата, но за кратко

В четвъртък Илон Мъск, главен изпълнителен директор на Tesla, си върна позицията на най-богатия човек в света, като изпревари Бернар Арно, председател на LVMH.

юни 9, 2023 7:00 2 мин. четене

Binance.US отговаря на обвиненията на SEC: Изключва криптовалутни двойки

Binance.US наскоро направи значителни промени след съдебните действия на Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

юни 9, 2023 6:00 2 мин. четене

Федерален съдия в САЩ прекратява делото срещу DeFi платформа

Федерален съдия в САЩ наскоро отхвърли иск срещу платформата за децентрализирано финансиране (DeFi) PoolTogether, като постанови, че федералният съд не е подходящо място за разглеждане на проблеми, свързани със стартъпа.

юни 8, 2023 20:00 2 мин. четене

Шефът на Terraform Labs може да изтърпи присъдата си както в САЩ, така и Южна Корея

Според високопоставен южнокорейски прокурор съоснователят и главен изпълнителен директор на Terraform Labs, До Куон, е изправен пред потенциални правни последствия в САЩ и Южна Корея.

юни 8, 2023 17:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.