НАЧАЛО Други

Ripple плаща $250 милиона за придобиването на попечителска компания

май 19, 2023 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ripple плаща $250 милиона за придобиването на попечителска компания

Ripple, компания за разплащания, обяви придобиването на Metaco, базиран в Швейцария оператор в сектора на попечителските услуги за дигитални активи, за солидна сума.

Според неотдавнашното прессъобщение на Ripple Labs цената на покупката е $250 милиона. Този ход е в отговор на проучване, което показва, че институционалните инвеститори планират да интегрират широко услугите за попечителство на криптовалути в своите бизнес модели през следващите три години.

Очаква се интеграцията на двете компании да бъде от взаимна полза. Ripple подчерта значението на попечителството като съществен компонент на инфраструктурата на корпоративните крипто услуги.

Неотдавнашно проучване на Ripple разкри, че повечето глобални финансови лидери във финансовите институции и предприятията възнамеряват да приемат решения за крипто попечителство в дейността си през следващите три години, предимно чрез доставчици от трети страни.

Ripple подчертава, че услугите на Metaco, включително технологията за токенизация, ще позволят на престижните клиенти на Ripple да попечителстват, емитират и уреждат различни видове токенизирани активи.

Освен това Metaco ще се възползва от достъпа си до огромната клиентска база на Ripple, което се очаква да ускори значително траекторията на растежа ѝ.

Брад Гарлингхаус, главен изпълнителен директор на Ripple, изрази ентусиазма си от придобиването, като изтъкна лидерството на Metaco в институционалното попечителство на дигитални активи и нейния изключителен ръководен екип.

Той заяви, че Ripple, със своята силна финансова позиция, ще използва това предимство, за да продължи да се фокусира върху ключови аспекти на крипто инфраструктурата. Добавянето на Metaco към продуктовия пакет на Ripple се счита за значителен етап в разширяването на глобалното присъствие на компанията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Биткойн спадна до под $27,000 – какво друго се случи на пазара?

По време на следобедната търговия в Азия в четвъртък Биткойн падна под $27,000. По подобен начин Етериум и повечето други криптовалути от топ 10, които не са стабилни, също отбелязаха спадове, въпреки че като цяло реализираха седмични печалби. 

юни 2, 2023 8:00 2 мин. четене

БРИКС: Стана ясно къде ще бъде срещата на съюза

Министърът на външните работи на Южна Африка Наледи Пандо съобщи, че предстоящата годишна среща на върха на БРИКС ще се проведе в Йоханесбург, като по този начин отговори на опасенията относно местоположението на събитието.

юни 2, 2023 6:00 1 мин. четене

БРИКС: Какво ще стане ако Мексико се присъедини?

Според доклад на Bloomberg Мексико е една от 19-те държави, които са проявили интерес да се присъединят към БРИКС. Въпреки това от Мексико все още не са подали официалното си заявление за присъединяване към алианса.

юни 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Nvidia стигна до трилион долара на фона на AI бумa

Благодарение на нарастващото търсене на технологии за изкуствен интелект, Nvidia за кратко се присъедини към клуба на компаниите с пазарна капитализация от трилион долара.

юни 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.