НАЧАЛО Други

MakerDAO интегрира изкуствен интелект в пътната си карта

13.05.2023 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
MakerDAO интегрира изкуствен интелект в пътната си карта

MakerDAO, децентрализираната платформа, отговорна за стабилната монета DAI, наскоро представи цялостна пътна карта, известна като Endgame, насочена към повишаване на ефективността, устойчивостта и участието.

Тази актуализация ще използва AI инструменти и ще ги прилага към отворени и мащабируеми процеси. Непосредствената цел на този план е да се утвърди като най-широко използвания проект за стабилна монета в рамките на следващите три години.

Руне Кристенсен, съосновател на MakerDAO, изрази в публикация във форума, че Endgame ще рационализира и паралелизира екосистемата Maker, като въведе единна идентичност на марката и пусне шест нови SubDAO.

Тези SubDAO ще бъдат достъпни за фарминг от страна на потребителите и ще стимулират иновациите и разпределението на обезпеченията без разрешение.

Модернизацията ще завърши с внедряването на нов блокчейн, който е тясно интегриран с Етериум. Тази интеграция има за цел да повиши сигурността на управлението, да приложи усъвършенствани функции на Endgame и да въведе цялостна токеномика.

Първоначалната фаза на инициативата Endgame ще се съсредоточи върху създаването на единен бранд за екосистемата, без да се правят каквито и да било промени в стабилната монета Dai и токена за управление MKR.

Въпреки това, нови версии, наречени NewStable и NewGovToken, ще бъдат достъпни за ъпгрейд.

NewStable ще служи като ERC20 обвивка за съществуващата стабилна монета Dai, докато NewGovToken ще бъде реденоминирана версия на MKR с увеличено предлагане. Тази стъпка отговаря на необходимостта от съгласувана концепция, вместо да се поддържат две отделни марки.

На следващия етап ще бъдат пуснати шест SubDAO като родени децентрализирани, специализирани подразделения в рамките на MakerDAO. Този ход има за цел да елиминира оперативната сложност и разходите, като ги делегира на тези SubDAO, като по този начин намали цялостната сложност и риск.

По-нататъшните етапи на пътната карта включват:

  • Въвеждане на инструменти с изкуствен интелект за наблюдение и подобряване на управлението
  • Въвеждане на програма за стимулиране на управлението
  • Внедряване на нов блокчейн, известен като NewChain

NewChain ще използва хард форкове като механизъм за управление и ще предоставя оптимизирани функции за процесите на управление на DAO, подпомагани от AI, и за потребителите на AI инструменти. Тези функции включват генериране на смарт договори, наемане на състояния и улавяне на MEV в протокола.

Стартирането на NewChain означава последната стъпка в процеса на стартиране на Endgame. След като бъде разгърната, MakerDAO трайно ще навлезе в състоянието Endgame, където големите промени стават невъзможни, а основните процеси и балансът на силите остават децентрализирани, самоподдържащи се и неизменни за неопределено време.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Прогноза за цената на акциите на Apple от Уолстрийт анализатор

В скорошен анализ Уолстрийт анализаторът Тони Саконаги сподели прозрения за Apple, преминавайки от препоръка за задържане към препоръка за покупка преди тримесечния отчет за приходите на компанията.

02.05.2024 3:30 1 мин. четене

Прекалено снизходителна ли е присъдата на Чанпен Джао?

Тази седмица в крипто общността една от най-обсъжданите теми беше Чанпен Джао, някога главен изпълнителен директор на Binance.

02.05.2024 3:00 2 мин. четене

Икономиката на Тайван в подем и AI може да е причината

През първите месеци на 2024 г. икономическият пейзаж на Тайван отбеляза забележително съживяване, с поразителен темп на растеж от 6.51%, отбелязвайки най-значителния му подем от три години.

02.05.2024 2:00 2 мин. четене

Инфлацията трябва да спадне, за да може Федералния резерв на САЩ да намали лихвените проценти

Представителите на Федералния резерв предприеха по-предпазлива позиция по отношение на потенциалното намаляване на лихвените проценти през тази година след три последователни доклада за по-висока от очакваната инфлация.

01.05.2024 22:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.