НАЧАЛО Биткойн

Мъж си купи Ферари с Биткойн и получи година и половина затвор

май 12, 2023 12:07 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Мъж си купи Ферари с Биткойн и получи година и половина затвор

Марокански съд наскоро потвърди 18-месечната присъда и глобата от $3.7 милиона на 21-годишния френски гражданин Томас Клаузи, който незаконно е закупил Ferrari чрез Биткойн.

Това решение, първоначално издадено от Апелативния съд в Казабланка през октомври 2022 г., беше потвърдено по-рано този месец, както заяви адвокатът на Клаузи, Мохамед Аганаж. Арестът на Клаузи е извършен през 2021 г. след придобиването на луксозния автомобил.

През 2017 г. Мароко въведе забрана за притежание и търговия с криптовалути. С потвърждаването на присъдата на Клаузи, страната цели да изпрати ясно послание към лицата, склонни да използват дигитални активи.

Въпреки строгата позиция на Мароко по отношение на криптовалутите, нейните граждани проявяват значителен интерес към дигиталните активи. Според глобалния индекс за приемане на криптовалути за 2022 г., изготвен от Chainalysis, Мароко се нарежда на 14-о място в света по отношение на приемането на криптовалути, оценено въз основа на различни фактори.

Съдебното производство срещу Клаузи започна, когато французойка, пребиваваща в Казабланка, му продава гореспоменатото Ферари за €400,000 ($436,600) в Биткойн. Впоследствие тя подава жалба, в която обвинява Клаузи в “измама“.

Освен това марокански гражданин подава отделна жалба срещу Клаузи, в която твърди, че той с измама е подписал чек на чуждо име, който е получил в замяна на Биткойн, за да закупи три часовника, принадлежащи на мароканския гражданин. Съдът постанови, че Клаузи трябва да възстанови на собственика на часовниците сумата от €3,900.

Въпреки че предвидената присъда е 18 месеца, адвокатът на Клаузи спомена, че се очаква клиентът му да изтърпи малко повече от месец в затвора, за да изтърпи наказанието си.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Изкуственият интелект предсказва прогреса на Биткойн за 2023 – Кога е следващият бичи пазар?

Изкуственият интелект (AI) представлява нова граница в областта на криптовалутните инвестиции, и много се очаква от неговата способност да предсказва трендовете на пазара на Биткойн.

юни 1, 2023 19:33 5 мин. четене

AI и Биткойн: Как може изкуственият интелект да повлияе на крипто

AI предизвика сериозно вълнение с потенциала си за експоненциален растеж и си струва да се проучи влиянието му върху различни области, включително върху Биткойн.

юни 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Цената на Биткойн падна до $23,000 в Австралия

Във вторник австралийското подразделение на Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, отбеляза 20% разлика в цената на Биткойн в сравнение с други борси. Това показва, че клиентите са побързали да ликвидират позициите си.

май 31, 2023 14:00 2 мин. четене

Силната информираност за ценовото действие на Биткойн е това, което стимулира инвестициите според Avorak AI

Биткойн (BTC) се превърна в безспорен лидер в постоянно развиващия се пейзаж на криптовалутите. Потенциалът на Биткойн за значителна възвръщаемост привлече значителен интерес както от страна на индивидуални, така и от институционални инвеститори.

май 31, 2023 12:06 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.