НАЧАЛО Други

MakerDAO интегрира изкуствен интелект в пътната си карта

май 13, 2023 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
MakerDAO интегрира изкуствен интелект в пътната си карта

MakerDAO, децентрализираната платформа, отговорна за стабилната монета DAI, наскоро представи цялостна пътна карта, известна като Endgame, насочена към повишаване на ефективността, устойчивостта и участието.

Тази актуализация ще използва AI инструменти и ще ги прилага към отворени и мащабируеми процеси. Непосредствената цел на този план е да се утвърди като най-широко използвания проект за стабилна монета в рамките на следващите три години.

Руне Кристенсен, съосновател на MakerDAO, изрази в публикация във форума, че Endgame ще рационализира и паралелизира екосистемата Maker, като въведе единна идентичност на марката и пусне шест нови SubDAO.

Тези SubDAO ще бъдат достъпни за фарминг от страна на потребителите и ще стимулират иновациите и разпределението на обезпеченията без разрешение.

Модернизацията ще завърши с внедряването на нов блокчейн, който е тясно интегриран с Етериум. Тази интеграция има за цел да повиши сигурността на управлението, да приложи усъвършенствани функции на Endgame и да въведе цялостна токеномика.

Първоначалната фаза на инициативата Endgame ще се съсредоточи върху създаването на единен бранд за екосистемата, без да се правят каквито и да било промени в стабилната монета Dai и токена за управление MKR.

Въпреки това, нови версии, наречени NewStable и NewGovToken, ще бъдат достъпни за ъпгрейд.

NewStable ще служи като ERC20 обвивка за съществуващата стабилна монета Dai, докато NewGovToken ще бъде реденоминирана версия на MKR с увеличено предлагане. Тази стъпка отговаря на необходимостта от съгласувана концепция, вместо да се поддържат две отделни марки.

На следващия етап ще бъдат пуснати шест SubDAO като родени децентрализирани, специализирани подразделения в рамките на MakerDAO. Този ход има за цел да елиминира оперативната сложност и разходите, като ги делегира на тези SubDAO, като по този начин намали цялостната сложност и риск.

По-нататъшните етапи на пътната карта включват:

  • Въвеждане на инструменти с изкуствен интелект за наблюдение и подобряване на управлението
  • Въвеждане на програма за стимулиране на управлението
  • Внедряване на нов блокчейн, известен като NewChain

NewChain ще използва хард форкове като механизъм за управление и ще предоставя оптимизирани функции за процесите на управление на DAO, подпомагани от AI, и за потребителите на AI инструменти. Тези функции включват генериране на смарт договори, наемане на състояния и улавяне на MEV в протокола.

Стартирането на NewChain означава последната стъпка в процеса на стартиране на Endgame. След като бъде разгърната, MakerDAO трайно ще навлезе в състоянието Endgame, където големите промени стават невъзможни, а основните процеси и балансът на силите остават децентрализирани, самоподдържащи се и неизменни за неопределено време.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Пакистан разкри амбициозен план за дигитална валута

Държавната банка на Пакистан наскоро обяви плана си за създаване на дигитална валута, подобна на Биткойн, присъединявайки се към други държави в стремежа им да създадат дигитална валута на централната банка (CBDC).

юни 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Изкуствен интелект: Американски сенатори прокарват законопроекти за технологията

В четвъртък американски сенатори внесоха два двупартийни законопроекта за изкуствения интелект, в които се разглеждат опасенията, свързани с технологията и се цели да се избегне всякаква поява на плагиатство.

юни 10, 2023 13:00 2 мин. четене

Сделката за тавана на дълга ще ускори срива на долара – Рон Пол

Бившият конгресмен Рон Пол предупреди, че приетият наскоро “Закон за фискалната отговорност” ще има тежки последици за американската икономика и ще засегне най-вече американските граждани.

юни 10, 2023 12:00 2 мин. четене

Robinhood делиства Cardano, Solana и Polygon

Гигантът в търговията Robinhood изключва от списъка няколко известни криптоактива в отговор на това, че Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) съди Binance и Coinbase за предполагаемо нарушение на законите за ценните книжа.

юни 10, 2023 11:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.