НАЧАЛО Други

Рецесия: Шейхове шортват американски акции – ще се насочат ли към крипто?

11.05.2023 15:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Рецесия: Шейхове шортват американски акции – ще се насочат ли към крипто?

Най-голяматa инвестиционна компания на Абу Даби, Royal Group. наскоро е направила значителни шорт позиции в американски акции, отразявайки опасенията за потенциалното въздействие на глобална рецесия, както съобщават Bloomberg и запознати източници.

Нарастващата възможност за глобален икономически спад стана по-очевидна през последните месеци, характеризираща се със спада на щатския долар и последиците, пред които са изправени големите банки.

След късите позиции в американски акции базираната в ОАЕ Royal Group пренасочи портфейла си към краткосрочни американски държавни ценни книжа, като мотивът са опасенията за очертаващия се глобален икономически спад.

В отговор на това тези събития се съобщава, че съветникът по националната сигурност на ОАЕ, шейх Тахнун бин Зайед ал Нахаян, е проявил личен интерес към проучването на криптовалутите и суровините от страна на Royal Group.

Конкретни подробности за техните инвестиции обаче остават неразкрити.

Поради несигурния характер на световната икономика все по-голям брой инвеститори търсят убежище в нетрадиционни сектори като криптовалутите и суровините.

Тези пазари са доказали способността си да издържат на потенциалните последици от предстоящ световен икономически спад.

В същото време се наблюдава забележителен спад в цените на акциите, тъй като няколко известни банки в САЩ са изправени пред финансов колапс.

В светлината на настоящите икономически обстоятелства навлизането на Royal Group на пазарите на криптовалутите и суровини може да се разглежда като стратегически ход за възползване от ситуацията.

Освен това Royal Group не е единственият субект, който сигнализира за предстояща глобална рецесия.

По-рано тази година управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева предупреди, че колективната рецесия ще засегне приблизително една трета от всички икономики.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Икономиката на Тайван в подем и AI може да е причината

През първите месеци на 2024 г. икономическият пейзаж на Тайван отбеляза забележително съживяване, с поразителен темп на растеж от 6.51%, отбелязвайки най-значителния му подем от три години.

02.05.2024 2:00 2 мин. четене

Инфлацията трябва да спадне, за да може Федералния резерв на САЩ да намали лихвените проценти

Представителите на Федералния резерв предприеха по-предпазлива позиция по отношение на потенциалното намаляване на лихвените проценти през тази година след три последователни доклада за по-висока от очакваната инфлация.

01.05.2024 22:00 2 мин. четене

Крипто пазарът ще достигне $50 трилиона пазарна капитализация според експерт

Съоснователят и главен изпълнителен директор на Abra, Бил Бархидт предвижда през следващото десетилетие пазарната капитализация на дигиталните активи да достигне зашеметяващите $50 трилиона, което ще се дължи на един основен катализатор.

01.05.2024 20:30 2 мин. четене

NFT колекцията Azuki доминира пазара във вторник с най-много продажби

Azuki, базирана на Етериум колекция, доминира в класацията за продажби на незаменяеми токени (NFT) във вторник, като събра впечатляващите $1.13 милиона.

01.05.2024 19:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.