Home

Рецесия: Шейхове шортват американски акции – ще се насочат ли към крипто?

11.05.2023 15:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Рецесия: Шейхове шортват американски акции – ще се насочат ли към крипто?

Най-голяматa инвестиционна компания на Абу Даби, Royal Group. наскоро е направила значителни шорт позиции в американски акции, отразявайки опасенията за потенциалното въздействие на глобална рецесия, както съобщават Bloomberg и запознати източници.

Нарастващата възможност за глобален икономически спад стана по-очевидна през последните месеци, характеризираща се със спада на щатския долар и последиците, пред които са изправени големите банки.

След късите позиции в американски акции базираната в ОАЕ Royal Group пренасочи портфейла си към краткосрочни американски държавни ценни книжа, като мотивът са опасенията за очертаващия се глобален икономически спад.

В отговор на това тези събития се съобщава, че съветникът по националната сигурност на ОАЕ, шейх Тахнун бин Зайед ал Нахаян, е проявил личен интерес към проучването на криптовалутите и суровините от страна на Royal Group.

Конкретни подробности за техните инвестиции обаче остават неразкрити.

Поради несигурния характер на световната икономика все по-голям брой инвеститори търсят убежище в нетрадиционни сектори като криптовалутите и суровините.

Тези пазари са доказали способността си да издържат на потенциалните последици от предстоящ световен икономически спад.

В същото време се наблюдава забележителен спад в цените на акциите, тъй като няколко известни банки в САЩ са изправени пред финансов колапс.

В светлината на настоящите икономически обстоятелства навлизането на Royal Group на пазарите на криптовалутите и суровини може да се разглежда като стратегически ход за възползване от ситуацията.

Освен това Royal Group не е единственият субект, който сигнализира за предстояща глобална рецесия.

По-рано тази година управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева предупреди, че колективната рецесия ще засегне приблизително една трета от всички икономики.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Виталик Бутерин съветва да не се подкрепя единствено крипто политиката

В неотдавнашна статия съоснователят на Етериум Виталик Бутерин предупреди, че не бива да се гласува само въз основа на позицията на кандидатите в подкрепа на криптовалутите.

18.07.2024 10:30 1мин. четене

Скандал с търговия с вътрешна информация: Меме токени скачат след опита за убийство на Тръмп

След покушението срещу Доналд Тръмп на 13 юли крипто пазарът отбеляза рязък ръст на меме монетите като $FIGHT.

18.07.2024 10:00 1мин. четене

Великобритания планира да регулира съвременните AI модели

Новото правителство на Обединеното кралство очерта плановете си за регулиране на усъвършенстваните модели на изкуствен интелект, с което се отклони от предишните политики, както бе подчертано в неотдавнашната реч на крал Чарлз относно законодателната програма, включваща над 35 законопроекта.

18.07.2024 9:30 2мин. четене

Uniswap обяви ново разширение за Google Chrome

Uniswap Labs официално пусна своето разширение за портфейл на Google Chrome след повече от шест месеца забавяне, през които над 793,000 потребители се включиха в списъка на чакащите.

18.07.2024 7:30 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.