НАЧАЛО Други

Рецесия: Шейхове шортват американски акции – ще се насочат ли към крипто?

май 11, 2023 15:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Рецесия: Шейхове шортват американски акции – ще се насочат ли към крипто?

Най-голяматa инвестиционна компания на Абу Даби, Royal Group. наскоро е направила значителни шорт позиции в американски акции, отразявайки опасенията за потенциалното въздействие на глобална рецесия, както съобщават Bloomberg и запознати източници.

Нарастващата възможност за глобален икономически спад стана по-очевидна през последните месеци, характеризираща се със спада на щатския долар и последиците, пред които са изправени големите банки.

След късите позиции в американски акции базираната в ОАЕ Royal Group пренасочи портфейла си към краткосрочни американски държавни ценни книжа, като мотивът са опасенията за очертаващия се глобален икономически спад.

В отговор на това тези събития се съобщава, че съветникът по националната сигурност на ОАЕ, шейх Тахнун бин Зайед ал Нахаян, е проявил личен интерес към проучването на криптовалутите и суровините от страна на Royal Group.

Конкретни подробности за техните инвестиции обаче остават неразкрити.

Поради несигурния характер на световната икономика все по-голям брой инвеститори търсят убежище в нетрадиционни сектори като криптовалутите и суровините.

Тези пазари са доказали способността си да издържат на потенциалните последици от предстоящ световен икономически спад.

В същото време се наблюдава забележителен спад в цените на акциите, тъй като няколко известни банки в САЩ са изправени пред финансов колапс.

В светлината на настоящите икономически обстоятелства навлизането на Royal Group на пазарите на криптовалутите и суровини може да се разглежда като стратегически ход за възползване от ситуацията.

Освен това Royal Group не е единственият субект, който сигнализира за предстояща глобална рецесия.

По-рано тази година управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева предупреди, че колективната рецесия ще засегне приблизително една трета от всички икономики.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Основателят на Terra е обвинен във финансиране на опозиционна партия в Черна гора

До Куон, основател на Terraform Labs, е подложен на проверка заради предполагаеми връзки с черногорски политик.

юни 10, 2023 18:00 1 мин. четене

Пакистан разкри амбициозен план за дигитална валута

Държавната банка на Пакистан наскоро обяви плана си за създаване на дигитална валута, подобна на Биткойн, присъединявайки се към други държави в стремежа им да създадат дигитална валута на централната банка (CBDC).

юни 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Изкуствен интелект: Американски сенатори прокарват законопроекти за технологията

В четвъртък американски сенатори внесоха два двупартийни законопроекта за изкуствения интелект, в които се разглеждат опасенията, свързани с технологията и се цели да се избегне всякаква поява на плагиатство.

юни 10, 2023 13:00 2 мин. четене

Сделката за тавана на дълга ще ускори срива на долара – Рон Пол

Бившият конгресмен Рон Пол предупреди, че приетият наскоро “Закон за фискалната отговорност” ще има тежки последици за американската икономика и ще засегне най-вече американските граждани.

юни 10, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.